Buien en zon

09-11-2022 BALK – Vanochtend trekt nog een aantal buien over het land. De meeste en felste buien zijn nog steeds voor de kustregio’s. Tussen de buien door schijnt de zon. Bij een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind ligt het kwik rond 12 graden.

Vanmiddag is er een afwisseling van buien en zon. Brabant, Limburg en Gelderland hebben waarschijnlijk minder buien dan de noordwestelijke helft van het land. Op zonnige momenten stijgt de temperatuur naar 14 of 15 graden en bij een stevige bui daalt het kwik tijdelijk naar ongeveer 11 graden. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee. Eind van de middag neemt de buiigheid vanuit het westen geleidelijk af.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het uiteindelijk overal droog. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur landinwaarts naar een graad of 8. Langs de westkust wordt het door een doorstaande zuidwester niet kouder dan 11 graden.

Morgen droge dag met wolken en zon
Donderdag belooft een droge dag te worden met een afwisseling van wolkenvelden en zon. Daarbij is het in de zuidelijke helft van het land waarschijnlijk wat zonniger dan in het noorden. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het 14 of 15 graden.

Vrijdag zonnige novemberdag
Ook vrijdag wordt een droge dag. Er waait een matige zuidenwind en op de meeste plaatsen verloopt de dag zonniger dan donderdag. De maximumtemperatuur varieert van 13 graden op Terschelling tot lokaal 16 graden in Limburg.

Weekend veel zonneschijn
Beide weekenddagen zien er zonnig uit en de maxima liggen veelal tussen 13 en 16 graden. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, waarmee wat drogere lucht wordt aangevoerd. Hierdoor zijn de mistkansen klein. Wel zijn de nachten wat kouder dan eerder deze week met landinwaarts minima rond een graad of 5.

Ook na het weekend is het waarschijnlijk nog enkele dagen zacht en droog novemberweer. In de loop van volgende week neemt de kans op een (iets) wisselvalliger weertype toe en gaat de middagtemperatuur waarschijnlijk wat omlaag.

Geef een reactie