Budget voor opleidingen binnen 2 weg

02-09-2022 BALK – Gister deden 44.000 mensen een aanvraag voor de €1000,- die de overheid ter beschikking stelt voor een STAP opleiding. Het loket bij de UWV ging om 10.00 uur open en was 12:04 door de het budget heen.

Per dit jaar kan iedere Nederlander een subsidie krijgen op een opleiding te volgen voor huidige of toeomstige baan. Het was afgelopen donderdag de 4e maal dat je deze subsidie aan kon vragen. Net als voorgaande inschrijvingen was het budget na iets meer dan 2 uren op.

In totaal was er deze keer 38,5 miljoen euro beschikbaar. Dat is 6 miljoen euro meer dan vorige keren. Slechts een klein deel van de aanvragen is tot nu toe behandeld. Een groot deel van de aanvragen zal nog worden behandeld. Het kan dus zijn dat er nog de nodige aanvragen zullenw orden afgekeurd.

Het UWV voert deze keer extra controles uit of studies en opleidingen wel aan de voorwaarden voldoen. Er zouden signalen zijn binnen gekomen waauit zou blijken dat dit niet altijd het geval zou zijn. Toch geeft het UWV aan het jammer te vinden niet iedereen te kunnen bedienen.

Geef een reactie