Boodschappen 119 euro per maand duurder

10-08-2022 BALK – De boodschappen zijn binnen een jaar tijd bijna 20% duurder geworden. Voor een doorsnee gezin met twee kinderen betekend dit een extra uitgave van €119,- per maand blijkt uit onderzoek. Het onderzoek richtte zich met name op de basis producten zoals brood, fruit melk en pasta. Waar je voor deze boodschappen een jaar geleden nog €100,- per keer kwijt was ben je nu €119,- kwijt.

Voor een gezin met twee kinderen die eerder €150,- per maand aan boddschappen kocht is dat nu €178,50 wat neer komt op bijna €1600,- per jaar.

Graan producten zijn duurder geworden. Dit heeft effect op producten als pasta zonnebloemolie, brood en zuivelproducten. Duurder graan leidt tot een prijsverhoging van spaghetti en brood. Vlees en melk worden indirect duurder, doordat het graan voor veevoer prijziger is, maar ook energie en transportkosten zijn hoger geworden.

Ondanks de prijsstijgingen halen we nog steeds dezelfde boodschappen en producten. Wel is er een duidelijke stijging in de verkoop van eigen huismerken die vaak voordeliger zijn. Verwachtingen zijn echter dat het niet lang meer gaat duren voordat we onze boodschappen anders gaan doen.

Geef een reactie