BLØF en Jett Rebel op podium van Herema Park Live

24-02-2023 JOURE – Herema Park Live beleeft op zaterdag 3 juni haar tweede editie. Het jaarlijkse muziekfestival in park Heremastate in Joure komt na een prachtige eerste editie ook nu met een mix van twee lokale en twee landelijk bekende artiesten: G-string, Jett Rebel en BLØF! Zij staan straks op het openluchtpodium in Joure. “Een line-up waar we trots op zijn en waarmee we Joure en omgeving weer een prachtige avond zullen bezorgen!” zegt Erwin Bethlehem namens het bestuur.

Unieke locatie
Herema Park Live is in 2022 gestart met een live muziekfestival op het openluchtpodium in park Heremastate: voor en door lokale mensen, met live muziek en toegankelijk voor een breed publiek. Naast de lokale bands staan er ook dit jaar twee landelijk bekende namen op het podium om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Rudolf Valkema: “Het park biedt met haar openluchtpodium een unieke, sfeervolle plek. Met Herema Park Live willen we jong en oud laten genieten van deze mooie locatie en ieder jaar een aantal topbands naar Joure halen”.

Vorig jaar zorgden Miss Montreal, Waylon, Brass Inc. en Straight On Stage voor een onvergetelijke eerste editie en een uitverkocht festival: drieduizend mensen hebben kunnen genieten van een sfeervolle muziekavond in de openlucht.

BLØF en Jett Rebel in de open lucht
Voorzitter Douwe Wietze de Boer: “We zijn supertrots dat we deze beide landelijk bekende artiesten hebben kunnen vastleggen. Jett Rebel was gecontracteerd voor de eerste editie maar vanwege corona moest het festival toen worden verplaatst. Hij komt nu alsnog naar Joure en met zijn geheel eigen stijl staat deze zanger en multi-instrumentalist garant voor een uniek optreden. Al zijn songs schrijft hij zelf en op zijn albums speelt hij ook alle instrumenten zelf.

Daarnaast halen we met BLØF een topband naar het park. Deze formatie uit Zeeland is één van Nederlands meest succesvolle bands en niet meer weg te denken uit de vaderlandse popgeschiedenis. Vorig jaar verscheen hun succesvolle album Polaroid. Ze maken prachtige Nederlandstalige muziek en hier zal Joure op 3 juni volop van genieten!”

G-String in de line-up
Anno Terpstra: “Het doel van Herema Park Live is live-muziek in het park en betrokkenheid van lokale bands. G-String is een lokale band die garant staan voor een feestje in het park”. G-String is begonnen in 1989 en bestaat uit vier doorgewinterde muzikanten. Na een aantal wisselingen staat de coverband weer als een huis. Met 3 juni als startschot gaat er voor de band een nieuw tijdperk beginnen. G-String plays de Earring Project: een ode aan de legendarische rockband The Golden Earring. Het optreden is volledig geïnspireerd op de unplugged albums van de Earring.

Muziek en vriendschap
Douwe van der Valk: “De naam Herema Park Live is mede geïnspireerd op Vrienden van Amstel Live. We willen bekende en minder bekende artiesten op hetzelfde podium laten spelen. Net als vorig jaar zorgen we voor een festivalsfeer: op het gras en tussen de bomen staan meerdere bars en verschillende eettentjes. Het terrein richten we functioneel in zodat er beweegruimte blijft. Douwe: “Kortom, we zijn weer klaar voor dit avontuur en hebben zin in een feestje!”

Tickets
De kaartverkoop is gestart via www.heremaparklive.nl. Nieuw dit jaar zijn de Early Bird tickets voor de eerste 14 dagen: zo’n ticket kost € 35,- pp. Speciaal voor de muziekliefhebbers die het festival een warm hart toedragen! Vanaf 9 maart betaal je de normale ticketprijs van € 40,- pp. Het park is op 3 juni geopend vanaf 17.00 uur, voor een hapje en een drankje. De eerste band speelt om 17.30 uur. Het volledige programma en de tijden vind je op www.heremaparklive.nl. Eindtijd van het festival is 01.00 uur.

Joure op de kaart
Erwin Bethlehem, Anno Terpstra, Rudolf Valkema, Douwe en Siep van der Valk sloegen in 2021 de handen ineen en kwamen met het idee van een jaarlijks terugkerend festival om Joure op de kaart te zetten. De officiële naam van de organiserende stichting is JOMO Concerts: JOuster Muziek in de Openlucht. Douwe Wietze de Boer is dit jaar als voorzitter toegevoegd aan de organisatie. Ieder jaar wordt gekeken naar een ander programma: de rode draad is live muziek, de festivalsfeer en samenwerking met lokale bands, ondernemers en vrijwilligers. Voor en door ‘de mienskip’.

Geef een reactie