Aangepast golfen voor jongeren met autisme bij Burggolf Sint Nicolaasga

10-08-2022 SINT NICOLAASGA – Halverwege augustus gaat er een nieuwe sportclinic van start in Gemeente De Fryske Marren. Golfinstructeur Auke Hempenius gaat in een reeks van 11 weken een golfclinic verzorgen, speciaal voor jongeren met autisme op de golfbanen van BurgGolf Sint Nicolaasga.

Het idee voor deze clinic Aangepast Golfen is in samenwerking met Burggolf Sint Nicolaasga en de Buurtwerkers Sport van Sociaal Werk De Kear ontstaan. De buurtwerkers Sport hebben o.a. aandacht voor inclusief sporten en bewegen en zien graag dat alle doelgroepen mee kunnen doen aan een sport die bij hem of haar past. In gesprek met Auke Hempenius kwam een clinic aangepast sporten voor jongeren met autisme tot stand. Auke is erg enthousiast over golfen en brengt deze passie graag over aan jongeren.

De clinic start met een gratis kennismakings-les op woensdag 17 augustus om 18:00 uur op de golfbaan van Burggolf Sint Nicolaasga. Daarna gaat de reeks van 11 lessen van start op woensdag 24 augustus. De kosten bedragen 11 euro per clinic. Voor materialen wordt gezorgd door Burggolf. Zijn de kosten voor de clinic te hoog door een smalle portemonnee dan kun je dat aangeven bij de Buurtwerker Sport, zodat we kunnen kijken naar de opties om het meedoen mogelijk te maken.

Jongeren die het golfen graag willen proberen kunnen zich aanmelden bij Lonneke Post, buurtwerker Sport bij De Kear. Dit mag via een email naar l.post@sociaalwerkdekear.nl of per telefoon via 0651291195.

Geef een reactie