16 Dorpentocht 2023

07-05-223 BALK – Proef een klein beetje Vlaamse fiets spirit op ons start/finish terrein maar ook onderweg. Dit jaar bieden we, naast de 25km, 75km, 120km en 150km, een nieuwe fraaie gravelroute van 70km aan.

De 150 km route is de Flandrien-route. Lekker dokkeren over de klinkerwegen van oost Friesland, langs wapperende geel zwarte Vlaamse vlaggen. Naast veel fietsplezier en vertier is er ook altijd ruimte om aandacht te schenken aan ons goede doel: geld inzamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Dit jaar zet deorganisatie in voor Stichting Matchis.

Wat doet Matchis?
Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven.

Elke nieuw geregistreerde donor kost 35 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de typeringskosten. Dit is het onderzoek in het laboratorium, om het soort stamcellen van de donor te bepalen. De donor neemt met wattenstaafjes wangslijmvlies af middels een registratieset.

De organisatie van de 16 Dorpentocht, willen op deze manier ons steentje bijdragen aan dit goede doel. Wil jij ook meedoen? Schrijf je in via deze link.

Geef een reactie