Zorgpersoneel krijgt meer pensioen

07-11-2022 BALK – Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft besloten per 1 oktober 2022 de pensioenen met 2,7% te verhogen. Dit betekent dat het pensioen vanaf 1 oktober 2022 omhoog gaat. PFZW houdt de premie die werkgevers en werknemers samen betalen gelijk op 25,8 procent, zo maakte het fonds bekend.

Door de stijgende prijzen komen steeds meer mensen in de knel. Ook werknemers en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn worstelen daarmee en komen soms niet meer rond. Daarom heeft PFZW besloten de pensioenen, en ook de pensioenaanspraken voor degenen die werken te verhogen. Per 1 oktober gingen de pensioenen al met 2,7 procent omhoog.

Er zijn nieuwe regels voor het verhogen van pensioenen. Vanaf 1 juli mogen pensioenfondsen pensioenen verhogen (indexeren) als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan 105%. Op 31 mei 2022 was de beleidsdekkingsgraad bij PFZW 105,2%. Om de financiële situatie van PFZW te verbeteren, is in 2022 de pensioenpremie verhoogd. U en uw werkgever betalen dus samen meer voor uw pensioen dan vorig jaar.

Bij PFZW zijn er 2 verhogingen geweest in korte tijd. Dit komt door de verbeterde financiële positie. Ook bij veel andere pensioenfondsen is dat het geval. Het is nog niet duidelijk of die hun pensioenen volgend jaar ook gaan verhogen.

Geef een reactie