Zonnige lentedag

18-04-2023 BALK – Vannacht wisselen opklaringen en sluierwolken elkaar af, het is vrij fris bij 3 tot 7 graden. Tijdens de ochtend trekken de sluierwolken weg en krijgt de zon veel ruimte, vanmiddag ontstaan ook enkele vriendelijke stapelwolken. Het wordt maximaal 13 tot lokaal 16 graden. Vanaf donderdag wordt het wisselvalliger.

Vannacht vrij helder en fris
Het is vrij helder, al trekken ook enkele sluierwolken over het land. De wind neemt af en de temperatuur daalt in het binnenland naar 3 tot 7 graden.

Komende ochtend wegtrekkende sluierbewolking
De sluierwolken trekken het land uit en de zon schijnt uitbundig. Ook trekt de noordoostenwind aan en wordt opnieuw matig van kracht. In de loop van de ochtend ontstaan enkele vriendelijke stapelwolken.

Vanmiddag veel ruimte voor de zon
Het is zonnige lenteweer, slechts af en toe trekken een paar vriendelijke stapelwolken voorbij. Het blijft droog en de noordoostenwind trekt verder aan naar matig tot vrij krachtig. Het wordt maximaal 13 tot lokaal 16 graden. Opnieuw maakt de wind het voor het gevoel een paar graden kouder, maar uit de wind en in de zon is het heerlijk lenteweer en voelt de zon lenteachtig aan. Echter vergeet je niet in te smeren, de onbeschermde huid kan half april al binnen 30 tot 60 minuten verbranden.

Komende avond is het helder en koelt het snel af, in de nacht naar donderdag trekken vanuit Duitsland wolkenvelden over. Uiteindelijk raakt het overal bewolkt en tegen de ochtend kan een spatje regen vallen uit de bewolking.

Donderdag dip in het lenteweer
Het zonnige en vriendelijke lenteweer wordt onderbroken. Uit het oosten trekken dikke wolkenvelden over het land en zo nu en dan valt wat regen of een bui. De temperatuur doet een duidelijke stap terug en komt op maximaal 10 of 11 graden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige noordoostenwind die het voor het gevoel erg guur maakt.

Vrijdag warmer maar buienkans
De zon breekt weer vaker door en ook wordt het warmer, maar droog blijft het helaas niet. Tijdens de ochtend kan al een enkele bui vallen, in de loop van de middag trekken meer buien over het land. De matige wind zoekt vaker de zuidoosthoek op en het wordt maximaal 13 tot 17 graden.

Zaterdag warmste dag van de week
Ook zaterdag komt de wind uit het zuidoosten en wordt iets warmere aangevoerd. Geregeld schijnt de zon maar in de loop van de dag ontstaan ook enkele buien. Hierdoor is het ondanks de hoge temperaturen van 15 tot 19 graden geen optimaal terrasjesweer.

De dagen daarna kouder weer richting Koningsdag
De wind draait naar het noorden en koudere lucht wordt aangevoerd. Berg de winterjas nog maar niet op. Dagelijks kan wat regen of een bui vallen en de maximumtemperatuur komt meestal rond de 10 graden uit. Tijdens heldere nachten kan het hard afkoelen naar waarden soms net boven nul.

Geef een reactie