Zonnige dag met 22 graden, morgen warmer

14-05-2022 BALK – Vandaag begint fris. De zon is er echter al vroeg bij en schijnt de hele dag uitbundig. Met veel zonneschijn zal de temperatuur naar 16 tot 18 graden stijgen rond koffietijd. De wind houdt het in de ochtend vrij kalm.

Vanmiddag zijn naast de zon landinwaarts enkele onschuldige stapelwolken te zien. De temperatuur loopt uiteen van 17 of 18 graden vlak aan de waterkant tot 20 tot 24 graden verder landinwaarts. Vooral in Limburg kan het zomers warm worden met 25 graden. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. Tegen de avond valt de wind weg. Het is prima weer om buiten op het terras het avondeten te nuttigen.

Vanavond is het op een paar hoge sluierwolken na vrij helder. Een uur voor zonsondergang is het vrijwel windstil en wordt het frisjes met 13 tot 18 graden. In de nacht naar morgen is het vrij rustig en geleidelijk wordt het koeler met 8 tot 11 graden.

Morgen is het weerbeeld opnieuw vrij zonnig. Al zijn wel veel hoge sluierwolken te zien. Doordat de wind uit het oosten waait, warmt het snel op. Aan het einde van de ochtend is het overal 20 of 21 graden. In de middag wordt het 21 tot plaatselijk 28 graden. Zelfs op de stranden lijkt het door een wind vanaf het land een beetje op zomer. Als de thermometer op het weerstation De Bilt 25,0 graden aangeeft is sprake van de eerste zomerse dag van het jaar. Het is prima weer om eropuit te trekken, houd wel rekening met de kracht van de zon. Voor mensen met last van hooikoorts is het droge, zonnige en warme weer niet prettig.

Maandag is een vrij warme, maar broeierige dag. De lucht is tamelijk vochtig en onstabiel, daardoor kunnen er verspreid over het land enkele buien ontstaan. Bij sommige buien is kans op onweer. Er zijn ook perioden met zon. De middagtemperatuur ligt tussen 18 en 26 graden van noord naar zuid.

De dagen daarna is het licht veranderlijk en nog steeds vrij warm voor half mei. De zon schijnt elke dag geregeld, soms trekken wolken voorbij. Het blijft grotendeels droog. Slechts af en toe is een bui mogelijk.