Zonnig, droog en warm

28-06-2022 BALK – Het is zonnig en droog zomerweer met maxima van 20 tot 25 graden. Morgen wordt het met 25 tot 28 graden nog wat warmer. Donderdag wordt het in het oosten nog een keer flink warm. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en stijgt de kans op buien. Vrijdag is het koeler met kans op buien. In het weekend gaat de middagtemperatuur iets omhoog en is het overwegend droog.

Vanochtend schijnt de zon uitbundig en het belooft een heerlijke dag te worden. Er staat weinig wind en later in de ochtend is het op grote schaal warm met 20 graden of meer.

Vanmiddag blijft het zonnig en droog. Er ontstaan kleine stapelwolken, maar deze zullen de zon nauwelijks tegen houden. Het wordt 22 graden aan de kust tot 25 graden in het zuidoosten van het land. Aan de noordwestkust is het een graad of 20. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag wordt de wind aan de westkust aanlandig en wordt het op het strand een graad of 18.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en schijnt lange tijd de zon. Er volgt een vrij heldere nacht waarin de temperatuur daalt naar 12 tot 15 graden.

Morgen zijn er naast flinke zonnige perioden ook wolkenvelden. Het blijft waarschijnlijk droog. Het wordt een zomers warme dag met 25 à 26 graden in het westen tot 28 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Aan de westkust draait de wind naar het westen. De temperatuur daalt hierdoor een paar graden, maar koud wordt het niet.

In de avond koelt het in de westelijke provincies door de westenwind iets sneller af. Halverwege de avond is het 19 graden in het westen tot 23 graden in het oosten. In de nacht naar donderdag wordt het niet kouder dan 13 tot 16 graden. In Zeeland is een kleine kans op een bui.

Donderdag wordt het in het oosten nog een keer flink warm met 25 tot lokaal 28 graden. In het midden van het land wordt het zo’n 24 graden en in het westen wordt het 20 tot 23 graden.

De meeste zon is weggelegd voor het oosten en noordoosten. In het zuiden, midden en westen schijnt vooral in de ochtend nog even de zon en geleidelijk neemt de bewolking toe. In Zeeland is het overwegend bewolkt en kan een bui ontstaan. Later in de ochtend stijgt ook in de westelijke Randstad en in Brabant de kans op een bui.

In de middag neemt in het hele land de kans op regen- en onweersbuien toe. In Groningen, Drenthe en Twente blijft het tot laat in de middag droog en warm. In het westen is de temperatuur dan naar 17 tot 20 graden gedaald. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

In de avond komen verspreid over het land regen- en onweersbuien voor. In de late avond en aan het begin van de nacht trekken de buien richting het noordoosten. In het zuidwesten wordt het droog en in de loop van de nacht wordt het in het hele land droog. De minima liggen tussen 13 en 15 graden.

Vrijdag wordt het 18 graden aan de kust tot 21 graden in het binnenland. Daarmee is het lang niet zo warm als de voorgaan de dagen en ook net wat koeler dan gemiddeld begin juli. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, zon en enkele (lichte) buien. Er staat dan een matige westenwind.

In het weekend is het op een lokale bui na droog. Er zijn zonnige perioden en de temperatuur gaat omhoog. Zaterdag wordt het 20 tot 25 graden en zondag wordt het nog een graadje warmer.

Geef een reactie