Zon, wolken en lokaal een bui

27-12-2022 BALK – Lokaal komt een bui voor, maar op de meeste plaatsen is het droog met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt 7 of 8 graden. Komende dagen is het vaak bewolkt met perioden met regen en een stevige wind. De temperatuur gaat omhoog en in het weekend is het met 11 tot 15 graden bijzonder zacht.

Vanochtend koude en zonnige start
De dag begint fris met temperaturen van 2 tot 7 graden en op veel plaatsen schijnt de zon. In het noordoosten komen een paar lichte buien voor en ook in Brabant en Limburg komt een enkel buitje voor. Later trekken de buien weg en blijft het droog.

Vanmiddag zon en wolken
Stapelwolken worden afgewisseld met wat zon. Het is nog een tijd droog, maar later in de middag is aan de westkust en vooral in het noordwesten van het land kans op een lokale bui. Het wordt 7 of 8 graden en daarbij staat een matige zuidwestenwind.

Vanavond later vanuit het westen regen
De eerste uren komen aan de kust en in het noordwesten van het land een paar buien voor. De bewolking neemt toe en later in de avond gaat het vanuit het westen regenen. De wind neemt in kracht toe. Later in de avond en komende nacht staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard. Aan de noordwestkust kan de wind tijdelijk stormachtig worden en daarbij is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. De temperatuur ligt op 5 of 6 graden.

Woensdag perioden met regen
Het is grijs en op veel plaatsen begint de dag met regen. De neerslag neemt wat af en dan kan het regionaal even droog blijven. Over het algemeen blijft het bewolkt en regenachtig. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden. Er staat een vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Aan de kust is de wind krachtig.

Later in de middag neemt in het westen de regen toe en in de avond is het een tijd flink nat door passage van een groot regengebied. De wind trekt nog iets aan en de temperatuur kan nog een graadje stijgen. Later in de avond verdwijnt de grootschalige regen en zijn er droge perioden en buien. Het is dan 8 of 9 graden.

Donderdag buien, tussendoor zon
Er zijn veel stapelwolken en verspreid over het land komen buien voor. Er zijn ook droge perioden waarin de zon even kan doorbreken, maar de stapelwolken zijn te talrijk om lang van de zon te kunnen genieten. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind en daarbij wordt het 9 tot 11 graden.

Vrijdag opnieuw regen
Het is bewolkt en in de ochtend kan het een tijd droog blijven. Vanuit het westen nadert een regengebied en in de middag is het op veel plaatsen nat. Het is zacht met 10 tot 12 graden. Ook dan staat een vrij krachtige tot krachtige wind.

Daarna zeer zacht en regenachtig
Het weekend verloopt bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 11 tot 14 graden. In het zuidoosten kan het zelfs ruim 15 graden worden. Het zachte weer gaat samen met veel bewolking, perioden met regen en een stevige zuidwestenwind.

Geef een reactie