Ziekenhuizen in het Noorden krijgen wachtlijsten niet weg

25-05-2022 BALK – Ziekenhuizen hebben nog steeds last van de gevolgen van Corona. Sinds maart hebben ziekenhuizen minder te maken met het virus maar het personeel kent veel ziekteverzuim. Na een besmetting moeten ze in quarantaine blijven. Ondanks dat het minder vaak gebeurd heeft het ziekenhuis ook nog eens te maken met personeel die voor een andere baan hebben gekozen.

Het wegwerken van de achterstanden blijven daarom (ver) achter. Minder urgente gevallen, zoals levensbedreigende of gezondheidsgevaarlijke kwesties krijgen voorrang. Bij een cosmetische of niet levensbedreigende aandoening worden en werden daaro uitgesteld. Het inhalen van eerder uitgestelde zorg blijft moeilijk om in te plannen.

Niet alleen in de zorg zijn er tekorten maar in nagenoeg alle sectoren. Toch proberen ziekenhuizen personeel en verpleegkundigen aan te nemen. Dit zou de druk moeten verminderen en de tekorten moeten gaan wegwerken. Alleen al in het noorden zou het om minimaal 250 personeelsleden gaan. Het is de vraag waar en wanneer het personeel beschikbaar is.

Geef een reactie