Wolkenvelden, wat zon en (onweers)buien

24-06-2022 BALK – Er is veel bewolking en regionaal komen buien voor, in het noorden met kans op onweer. Later is het een tijdje droog, maar vanmiddag zullen in het midden en zuiden regen- en onweersbuien ontstaan. Het is dan 20 graden in het noorden tot 24 graden in het zuiden. In het weekend is het wisselvallig met regionaal buien en ook droge perioden met zon.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en verspreid over land komen enkele buien voor. In de noordoostelijke provincies kunnen enkele onweersbuien ontstaan en bij een wat pittigere bui kan het een tijdje flink regenen. Er staat maar weinig wind.

Vanmiddag verdwijnen de laatste onweersbuien in het noordoosten. Op veel plaatsen is het dan een tijdje droog met wolkenvelden en tussendoor wat zon. In het zuiden ontstaan opnieuw buien en in de tweede helft van de middag is in het midden en zuiden kans op enkele (stevige) onweersbuien. Daarbij kan in korte tijd veel regen vallen en ook is er kans op hagel en windstoten. In het noorden blijft het op de meeste plaatsen droog.

De middagtemperatuur ligt tussen 20 graden in het noorden en 24 graden in het zuiden. De wind draait naar het zuidwesten en is matig van kracht.

Vanavond trekken nog enkele regen- en onweersbuien over het midden en oosten van het land. In het westen komt de zon vaker tevoorschijn. Halverwege de avond trekken de buien via het oosten weg. Er zijn dan heldere perioden en op de meeste plaatsen blijft het droog.

Vannacht blijft het droog met heldere perioden en enkele wolkenvelden. Er staat weinig wind en de temperatuur daalt naar 14 tot 16 graden.

Morgen is het in de ochtend in het westen overwegend bewolkt. Vooral aan de kust komen buien voor. In het midden en oosten begin de dag droog met zonnige perioden. Later ontstaan stapelwolken.

In de middag ontstaan in het westen buien en daarbij is kans op een klap onweer. Tijdens een wat stevigere bui kunnen zware windstoten voorkomen. Geleidelijk neemt ook in het midden van het land de kans op buien toe. In het oosten blijft het tot laat in de middag droog en schijnt af en toe de zon. Het wordt 20 of 21 graden in het westen tot 25 graden in het oosten. Daarbij staat een matige zuidwestenwind.

In de avond komen ook in het oosten enkele buien voor en is er kans op onweer. De buiigheid kan later in de avond even afnemen, maar in de nacht naar zondag trekken vanuit het zuiden opnieuw buien over het land met kans op onweer, hagel en windstoten. De minima liggen tussen 14 en 16 graden.

Zondag maakt het oosten kans op enkele buien en is het langere tijd bewolkt. In het midden en westen is het zo goed als droog en schijnt van tijd tot tijd de zon. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. Het wordt 21 tot 23 graden. Maandag wordt een wisselvallige dag met buien en droge perioden met wat zon. Het is dan 20 tot 23 graden.

De dagen daarna blijft het zo goed als droog. Er komt meer ruimte voor de zon en de temperatuur gaat omhoog. Dinsdag wordt het 22 tot 25 graden en de dagen daarna wordt het met 23 tot 28 graden op veel plaatsen zomers warm. Vanaf donderdag neemt de kans op buien toe en daarna wordt het minder warm.

Geef een reactie