Wolken, zon en een bui

07-09-2022 BALK – Vanochtend komen eerst in de noordelijke provincies nog enkele onweersbuien voor. Deze buien trekken naar het noorden weg. In de rest van het land is het droog en nevelig met regionaal mist. De zon lost de mist vrij snel op, waarna de rest van de ochtend vrij zonnig verloopt. Ook in Noord-Nederland breekt in de loop van de ochtend de zon door.

Vanmiddag is er een mix van stapelwolken en zon. Op een aantal plekken komt het tot een korte bui, maar op meer plaatsen blijft het droog. De zuidwestenwind is veelal matig van kracht. Aan zee waait het soms vrij krachtig, 5 Beaufort. Met 22 tot 24 graden in de kustprovincies en 25 tot 27 graden in de zuidoostelijke helft van het land is het minder warm dan vandaag, maar nog altijd flink warm voor de tijd van het jaar. Maxima rond 20 graden zijn gebruikelijk begin september.

Vanavond nemen de buien eerst in aantal en activiteit af. Eind van de avond en in de nacht naar donderdag trekt vanuit het zuidwesten en nieuw buiengebied over het land. Bij deze buien is opnieuw kans op onweer. De minima liggen in deze nacht rond 15 graden.

Donderdag regionaal kletsnat
Donderdag start waarschijnlijk op veel plaatsen kletsnat. Een buiengebied ligt in de ochtend over het land en op een aantal plaatsen plenst het flink door. Ook kan het onweren. In de middag wordt het vanuit het zuiden droger, maar een regionale bui is dan wel mogelijk. De zon zien we slechts af en toe. Het wordt ongeveer 21 graden bij een matige wind uit het zuiden.

Daarna eerst nog buien, zondag droog met zon
Ook vrijdag staat er een aantal buien op het menu, soms met onweer. De zon zien we ook deze dag niet zo vaak. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt zo’n 20 graden.

In het weekend wordt het wat rustiger. Zaterdag komt het nog wel tot enkele buien en wordt het een graad of 20, maar zondag lijkt op veel plaatsen een droge dag te worden. Met wat meer zonneschijn weet het kwik dan weer op te lopen naar 21 tot 23 graden.

Na het weekend wordt het mogelijk nog iets warmer met landinwaarts kans op 25 graden. De week begint waarschijnlijk meest droog met regelmatig zon, maar later in de week nemen de buienkansen toe.

Geef een reactie