Wolken en zon, overdag meest droog

07-10-2022 BALK – Na een vrij zonnige start wisselen wolken en zon elkaar af. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het wordt 17 of 18. Later in de avond en vannacht trekt een aantal buien over het land. Zaterdag is het op een paar lokale buien na droog en zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt 15 of 16 graden. Zondag is het vrij zonnig, droog en wordt het een graadje warmer.

Vanochtend vrij zonnige start
Aan het begin van de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Aan de westkust en in het midden van het land komen enkele wolkenvelden voor en deze trekken richting het noordoosten. Aan de noordwestkust is kans op enkele lichte bui. In het zuiden en zuidoosten is het iets zonniger.

Vanmiddag meeste plaatsen droog
Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon. In het Waddengebied kan een enkele lichte bui voorkomen. In het zuidoosten en oosten van het land is het iets zonniger met enkele stapelwolken en wat sluierbewolking. De temperatuur stijgt naar 16 graden aan de noordkust tot 18 graden in het zuiden. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond regen vanuit het noordwesten
De eerste uren van de avond is het nog droog met wolkenvelden en vooral in het zuidoosten ook heldere perioden. Halverwege de avond trekt over het noordwesten een buienlijn en daarbij kan het aan zee tijdelijk hard waaien, mogelijk met zware windstoten. Richting het eind van de avond trekken de buien over het noorden, westen en midden van het land. In het zuidoosten en oosten blijft het droog.

Komende nacht verplaatst het buiengebied naar het zuidoosten en dan wordt het op veel andere plaatsen droog en klaart het op. De wind draait naar een westelijke richting en wordt zwak tot matig. Alleen aan zee blijft de wind matig tot vrij krachtig. De temperatuur daalt naar 9 tot 12 graden. Tegen de ochtend verdwijnen de meeste buien in het zuidoosten.

Zaterdag Hollandse luchten met enkele buien
In de ochtend zijn er flinke zonnige perioden en stapelwolken. In het noorden en midden van het land komen een paar lokale buien voor. In het zuiden is het droog.

In de middag blijft het op steeds meer plaatsen droog en zijn er zonnige perioden. Vooral in het noordoosten komen stapelwolken voor en daar kan nog een enkel buitje tussen zitten. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige westenwind. Daarbij wordt het 15 of 16 graden. Zaterdagavond verdwijnen veel stapelwolken en is het droog. Er volgt een heldere en frisse nacht waarin de temperatuur in het binnenland naar 3 tot 5 graden daalt. Aan de kust is het 6 tot 10 graden. Er staat weinig wind en heel lokaal kan wat mist ontstaan.

Zondag frisse start en vrij zonnig
Zondagochtend is het de eerste uren fris en lokaal kan het mistig zijn. In grote delen van het land schijnt de zon en later in de ochtend stijgt de temperatuur naar 11 tot 13 graden. In de middag is het vrij zonnig met ook wat sluierbewolking. Het wordt 15 graden op de Wadden tot lokaal 18 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Later in de week wisselvallig
Na het weekend is het een aantal dagen zo goed als droog met in het noorden en noordwesten hooguit een enkele bui. Wel is er meer bewolking dan in het weekend en schijnt af en toe de zon. Het is 15 tot 17 graden. Vanaf donderdag wordt het wisselvalliger met meer wind en dan gaat de middagtemperatuur iets omlaag.

Geef een reactie