‘Wie leeft in het woud’ door Linda Schregardus

27-06-2022 OUDEMIRDUM – Bij Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum is momenteel de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Who lives in the wood’ of ‘Wie leeft in het woud’ van kunstenaar en kunsthistorica Linda Schregardus te bezichtigen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif heeft Linda Schregardus uitgenodigd om een aantal van haar schilderijen  binnen de vaste opstelling over de Gaasterlandse natuur te exposeren. Linda woont in Friesland en haar inspiratiebron is de haar omringende natuur. Met name wat zich op de grens van je waarneming en fantasie, dan wel het derde oog bevindt. Zo schetst en schildert zij gezichten van mens- en dierachtige figuren na die zij ziet in de basten van bijvoorbeeld beukenbomen en de ruwe structuren van natuurstenen. Soms ook zelfs in grote industriële platen hout. De portretten drukken allemaal een bepaalde emotie uit en lijken wijze raad of waarschuwingen voor ons in petto te hebben. Titels als: ‘Overkom je angst’, ‘Laat je last los’ en ‘Breng het naar het licht’ wijzen daar op. Ook wordt er een alternatieve voorstelling gegeven van de ‘Evolutie’ en de ‘Vrije Val’ waar wij ons in het licht van de klimaatverandering en de crisis rond biodiversiteit in bevinden.

Over Linda Schregardus 
Linda Schregardus (1968) is kunstenaar en kunsthistorica en een artistieke manus-van-alles. Zij haalde een master in kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde gelijktijdig de avondopleiding in de vakken tekenen, schilderen en grafiek aan de Academie Minerva aldaar, die zij overigens na het derde jaar stopte om volledig aan haar scriptie voor kunstgeschiedenis te kunnen werken. Direct na haar opleidingen stapte zij de kunstjournalistiek in. Samen met een partner initieerde zij De Kunstkrant, een  gratis tweemaandelijks magazine over beeldende kunst. Hierin was zij hoofdredacteur en mede- uitgever.  Daarnaast schreef zij voor ondermeer het toenmalige Nieuwsblad van het Noorden en het Algemeen Dagblad over kunst en cultuur. Ook exposeerde zij in de loop van de jaren geregeld haar eigen werk, waaronder schilderijen, beelden, foto’s en gedichten verweven met de openbare ruimte. Tot slot schrijft en regisseert zij theater voorstellingen. 

Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zon- en maandag van 13:00 – 17:00 uur. Kijk voor meer info en activiteiten op www.marenklif.nl De expositie is te zien tot 31 oktober 2022.

Geef een reactie