Werkzaamheden Straatweg Zuid in Lemmer hervat

06-10-2022 LEMMER – Vanaf maandag 10 oktober 2022 worden de werkzaamheden aan de Straatweg Zuid in Lemmer hervat. De werkzaamheden zijn in het voorjaar van start gegaan en worden nu verder afgerond. Er wordt een tijdelijke omleiding ingesteld en een deel van de Straatweg is gestremd voor doorgaand rijverkeer. De werkzaamheden duren tot eind november 2022. De woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De aanwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Herinrichting opgesplitst in twee delen (Straatweg Noord- en Zuid)
De herinrichting aan de Straatweg is opgesplitst in twee delen. De werkzaamheden aan de Straatweg Zuid worden nu verder afgerond. Dit is opgedeeld in vijf fases, waarvan de eerste drie al zijn afgerond. De aanstaande werkzaamheden voor fase vier betreft het wegdeel tussen de kruispunten van de Straatweg met Markerstraat en de Onderweegshof. Het werk aan de Straatweg Noord vindt in het voorjaar van 2023 plaats. 

Over de herinrichting
De Straatweg is de toegang tot het centrum van Lemmer en de woonstraat van enkele tientallen Lemsters. Er zijn veel redenen om deze weg op te knappen. Zo is de rijbaan in slechte staat, het groen deels in slechte staat en wordt er te hard gereden. Voor de herinrichting van de weg is gekozen voor een ontwerp dat rekening houdt met een deel van de wensen van de aanwonenden en tegelijk recht doet aan de functie en het beeld van een mooie, groene toegangspoort.

Door de rijbaan aan te passen en het asfalt in het zuidelijke deel van de Straatweg te vervangen door klinkers, voldoet de weg beter aan de richtlijnen van een 30 km/uur-zone. Door het behoud van een deel van de bomen en het aanplanten van nieuwe bomen, blijft het laaneffect intact. Verder worden onder andere kolken, putranden en funderingen aangebracht.

Geef een reactie