Wellness & Beauty De Woudfennen over op elektrisch

03-08-2022 JOURE – De eerste cabine zal binnenkort worden omgebouwd naar elektrisch. Dat terwijl alle sauna’s nu op gas draaien. Eigenaar Frank Smits hoopt over 2 maanden de eerste elektrische cabine in gebruikt te kunnen nemen. De investering is niet goedkoop echter hoopt het bedrijf op deze manier de grillige gasprijzen te kunnen pareren.

Het zijn toch al lastige tijden. Eerst kreeg het bedrijf te maken met corona waardoor het bedrijf dicht moest. Daarna kwam de prijsverhoging op gas door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Waar voorheen de kosten voor 8 tot 10 procent in de energie kosten zaten is dat nu 13 tot 18 procent geworden.

Maar het omschakelen van gas naar elektrisch is niet een gemakkelijke opdracht. Er komen diverse bouwkundige zaken bij aan te pas. Het bedrijf doet dus een behoorlijke investering bovenop al de andere kosten die het bedrijf al heeft in deze niet gemakkelijke tijd waarbij de gemeente met Swimfun ook nog eens een concurent is van het bedrijf.

Eigenaar Frank Smits overweegt alle sauna’s elektrisch te maken. Wellicht dat er in de toekomst ook andere alternatieven zijn. Maar voor nu worden de ombouwingen gefaseerd uitgevoerd.

Geef een reactie