Wegtrekkende regen maar kans op regen blijft

12-04-2023 BALK – In het oosten trekt de zone met regen weg naar Duitsland en brede opklaringen trekken over het land. Langere tijd schijnt de zon even flink, al laat de doorstaande wind niet aan de lente denken. Later op de ochtend bereiken eerste buien het zuidwesten van het land.

Vanmiddag onstuimig met enkele buien
Bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten trekken enkele buien over het land. Tijdens buien is er vooral landinwaarts kans op onweer of hagel. Tussendoor schijnt even de zon bij 10 tot 13 graden. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kan het tijdelijk hard waaien en is de zuidwestenwind vlagerig. Aan de kust wordt de wind tijdelijk hard tot stormachtig met windstoten tot 90 km/uur.

Vanavond vanuit het westen buiige regen
Het blijft onstuimig weer, al is het aan het begin van de woensdagavond tijdelijk droger. In loop van de avond en in de nacht naar donderdag volgt een gebied met buiige regen. Bij een stevige zuidwestenwind daalt de temperatuur niet verder dan 5 graden.

Morgen in de ochtend buien
Tijdens de ochtend trekken enkele buien over het land, in de middag wordt het geleidelijk droger en breekt vaak de zon door. In de loop van de dag neemt de zuidwesten geleidelijk in kracht af. Het wordt maximaal 11 tot 13 graden.

Dagen daarna eerst nog wisselvallig
Vrijdag is het weerbeeld nog wisselvallig met enkele buien of wat regen. Maar vanaf zaterdag neemt de wind in kracht af en breekt vaker de zon door. Ook blijft het langer droog. De middagtemperatuur stijgt dan naar 11 tot 15 graden. Vanaf zondag wordt het duidelijk rustiger en warmer lenteweer. De zon zal vaker schijnen en de temperatuur gaat omhoog. Waarschijnlijk wordt het na het weekend dagelijks 14 tot 19 graden. Mogelijk kan het zelfs 20 graden of nog wat warmer worden.

Geef een reactie