Weekend en maandag aangenaam warm

03-09-2022 BALK – Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden en wolkenvelden. In de middag wordt het in het midden en noorden opnieuw flink warm met maxima van 25 tot lokaal 27 graden. Er zijn zonnige perioden, vooral in het noorden van het land is het stralend weer. Over het zuiden trekt wat meer bewolking en breekt zo nu en dan even de zon door. De bewolking neemt geleidelijk toe en vooral langs de zuidgrens stijgt de kans op een bui. Een klap onweer is daarbij niet uitgesloten, maar heftig onweer zal het niet worden. Door de bewolking valt de temperatuur iets lager uit dan gister, het wordt 23 tot 26 graden.

In de avond trekt de bewolking wat meer naar het noorden. In de zuidelijke provincies is kans op een bui. Naar mate de buien naar het noorden trekken zullen deze geleidelijk verdwijnen. Hierdoor blijft de neerslag in het midden van het land waarschijnlijk beperkt tot enkele spetters en blijft het op de meeste plaatsen droog.

In de nacht zijn wolkenvelden, opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt naar 13 tot 16 graden.

Morgen warm met zon en sluierwolken
Het wordt een zomers warme dag met zon en sluierwolken. Lokaal kunnen ook stapelwolken ontstaan, maar de kans dat een lokale bui ontstaan is klein en we mogen uitgaan van een droge dag. Bij een zuidoostenwind wordt het 25 of 26 graden in het noordwesten, 27 graden in het midden van het land en ruim 28 graden in het zuiden en zuidoosten.

Maandag hoogzomerse temperaturen
De wind blijft in de zuidoosthoek en voert nog warmere lucht aan. Hierdoor wordt het 27 tot 29 graden. In het zuidoosten flirt de temperatuur met de 30 graden. Ook op de Wadden is het met 25 graden zomers warm.

Het blijft overdag op de meeste plaatsen droog met zon en hoge bewolking. In de loop van de dag is er kans op een lokale bui.

Daarna wisselvallig en minder warm
De wind draait naar het zuidwesten en brengt vochtige lucht met zich mee. Hierdoor kunnen dagelijks enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Er zijn ook droge perioden waarin de zon even schijnt. De middagtemperatuur daalt van 23 tot 27 graden op dinsdag naar 20-23 graden later in de week.

Geef een reactie