VV Oudehaske scoort groen in 2023 met ‘Zero Waste’ sportkantine!

09-01-2022 OUDEHASKE – Wegwerp plastics, een groot probleem. 3 miljard wegwerpbekers gaan jaarlijks in Nederland de prullenbak in. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, moet er concreet nog heel wat gebeuren. Zo denkt ook voetbalvereniging Oudehaske, die de slechte wegwerp bekers hebben ingeruild voor nieuwe herbruikbare koffie- en bierbekers. Onder het motto: “We willen als club voorop lopen en goed voorbereid zijn op de toekomst!”.

VV Oudehaske is hiermee de eerste voetbalclub in Friesland die vanuit het streven naar een sportkantine met ‘zero waste’ concreet alle wegwerp bekers de deur uit doet. De nieuwe bekers zijn geïntroduceerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke vereniging, waar er dezelfde avond al ruimschoots gebruik van is gemaakt. Kantinecoordinator Bert Koopmans benadrukt nogmaals waarom de nieuwe bekers direct grote impact hebben: “Op een avond als dit, scheelt dit al bijna 1000 wegwerpbekers. Om maar niet te spreken over alle koffiebekers tijdens het sezoen. Echt een groot verschil.”

Naast het invoeren van de nieuwe herbruikbare bekers, gaat de club ook meer inzetten op het inleveren van statiegeldflesjes én zijn andere artikelen in de kantine vervangen door een herbruikbare variant. Voor al deze grote veranderingen, zijn vele handen nodig. Zo helpt een vooruitstrevende kantinebeheerder mee én wordt er support geleverd vanuit de vrijwillgers en het bestuur.

Geef een reactie