Vrij zonnig en zomers warm

12-07-2022 BALK – Het is vrij zonnig met vooral in het noorden en westen ook wat sluierbewolking. Het wordt 25 graden aan de noordkust tot plaatselijk 30 graden in het zuiden. Komende dagen wordt het minder warm. Vrijdag is het 18 tot 23 graden en dan kan een lokale bui ontstaan. In het weekend wordt het warmer en zonniger. Na het weekend wordt het met 29 tot 31 graden zeer warm.

Dinsdag: zomers tot lokaal tropisch warm
Vanochtend schijnt in grote delen van het land de zon. Over het (uiterste) noorden en aan de westkust komen enkele wolkenvelden voor. De temperatuur gaat met stappen omhoog en daaraan kun je merken dat het een warme dag wordt.

Vanmiddag stijgt de temperatuur op grote schaal naar 27 tot 29 graden. In het uiterste zuiden kan het met 30 graden tropisch warm worden. In het noordelijk kustgebied wordt het 25 of 26 graden. Er is een mix van zon en hoge bewolking. Daarbij staat een matige zuidwestenwind. In het zuidoosten is het nog wat zonniger en kunnen we zonkracht 7 verwachten. Omdat daar ook weinig wind staat is het voor het gevoel nog warmer. Vanavond staat er weinig wind en blijft het nog een tijd warm. Halverwege de avond is het nog 22 tot 26 graden.

Woensdag: geleidelijk meer zon en iets minder warm
Komende nacht trekken sluierwolken over het land en daardoor blijft de warmte langer hangen. Op veel plaatsen wordt het niet kouder dan 16 tot 19 graden. In steden kan nog iets warmer zijn.

In de ochtend is het prima weer met wolkenvelden en zonnige perioden. De ochtend begint al zacht, waardoor je prima zonder jas de deur uit kunt.

In de middag wordt het in het zuidoosten nog een keer flink warm met 29 à 30 graden. Met daarbij een matige westenwind. In het midden van het land wordt het 26 tot 28 graden en in de noordelijke provincies en aan de westkust wordt het 21 tot 25 graden. Daarbij staat een matige noordwestenwind en aan de noordkust is de wind vrij krachtig. Er zijn zonnige perioden en wolkenvelden. In de loop van de middag wordt het zonniger.

Donderdag: gehele gemiddelde temperatuur
De temperatuur valt donderdag bij een matige noorden- tot noordwestenwind nog iets lager uit. Met 20 graden aan de noordkust tot 25 graden in het zuidoosten is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Het blijft op de meeste plaatsen droog met een mix van zon en wolken. Aan de noordkust is in de middag kans op een enkele lichte bui.

Vrijdag: overwegend droog
De wind blijft in de noordwesthoek en voert nog iets koeler lucht aan. Het wordt 19 graden in het noorden tot 23 graden in het zuidoosten. Er zijn zonnige perioden en stapelwolken. In de middag kunnen in het noorden en oosten een paar lokale buien ontstaan.

Weekend: geleidelijk warmer
In het weekend gaat de middagtemperatuur omhoog. Zaterdag wordt het 22 tot 26 graden en zondag wordt het 23 tot 28 graden. In het zuiden kan de temperatuur in de buurt van 30 graden komen. Het ziet ernaar uit dat het droog blijft met vooral op zondag veel zon.

Erg warm vooruitzicht
Na het weekend krijgen we te maken met heet zomerweer. Het wordt op grote schaal 29 tot 31 graden en in het zuidoosten kan het 33 graden worden of nog warmer. Het is droog met flink wat zon. Later in de week neemt de warmte wat af.

Geef een reactie