Vrachtschepen mogen weer langs Terherne

13-07-2022 TERHERNE – Vorig jaar werd besloten dat grote vrachtschepen niet meer langs Terhene mochten varen. Nu blijkt dat het niet juridisch houdbaar is om de schepen langer te weren, mogen grote vrachtschepen van maximaal 110 meter toch weer gebruik maken van de vaarweg.

Het eerdere besluit om de schepen te weren had alles te maken met de watersport recreanten. Bedrijven in Akkrum en Heerenveen hadden hier overlast van omdat ze de grondstoffen krijgen aangeleverd over het water. Door protest aan te tekenen bij de bezwaarcommissie mogen grote schepen nu weer gebruik maken van de vaarroute mits zij beschikken over een ontheffing.

Eerder werd er door bedrijven een alternatieve route voorgesteld echter wil de gemeente Heerenveen daar financieel niet in participeren. Vandaar dat de Provincie ook geen interesse heeft om dit voorstel verder op te pakken. Dorpsbeland van Terherne is afgelopen dinsdag op de hoogte gebracht van het besluit van de bezwaarcommissie en geeft aan teleurgesteld te zijn.

Geef een reactie