Verhuurders in vrije sector subsidie van overheid om te isoleren

17-09-2022 BALK – Particuliere verhuurders kunnen vanaf 2023 subsidie aanvragen om hun huizen te isoleren. Het is de eerste keer dat verhuurders in de vrije sector een energie besparende subsidie kunnen aanvragen. Het kabinet heeft voor de subsidie 150 miljoen euro uitgetrokken.

Voor iedere woning is er €6000,- beschikbaar. Hier kan bijvoorbeeld isolerend glas worden aangeschaft of bijvoorbeelde vloeren worden geisoleerd. Ook energieadvies en ventilatie systemen vallen onder de regeling.

Uit eerder onderzoek bleek dat isloatie niet voor iedere woning vanzelfsprekend is. 1 op de 7 woningen heeft nog enkel glas in de woonkamer en bijna 25% van de woningen heeft op de slaapkamer nog enkel glas. De woonbond gaf al eerder aan dat enkel glas moet worden aangemerkt als een gebrek aan de woning.

Er is een idee om huurwoningen te gaan beoordelen aan de hand van een puntensysteem. Op die manier kun je zien hoe duurzaam een woning is en beter kunnen bepalen welke huurprijs er dan zou mogen worden gehanteerd.

Geef een reactie