Veel zonneschijn

19-05-2023 BALK – De zon schijnt flink en het wordt 15 tot 20 graden. Ook morgen is veel ruimte voor de zon met maxima tussen 16 en 20 graden. Gedurende de zaterdagmiddag komt vooral landinwaarts meer bewolking voor. Zondag en maandag doet de middagtemperatuur er een schepje bovenop. Wel neemt deze dagen de kans op een (onweers)bui toe.

Vanochtend zonnig
Deze ochtend is het zonnig bij een zwakke tot matige noordoostenwind. Gedurende de ochtend komen landinwaarts vriendelijke stapelwolken tot ontwikkeling. Na een frisse start is het aan het eind van de ochtend op veel plaatsen 15 graden. Met deze weersomstandigheden is het heerlijk weer voor een ochtendwandeling.

Vanmiddag hoge zonkracht
Het blijft droog met flink wat ruimte voor de zon. Naast stapelwolken komen lokaal ook sluierwolken voor. De temperatuur stijgt naar 15 graden op de Wadden tot lokaal 20 graden in het zuiden en oosten bij een meest matige noordoostenwind. Langs de kust wordt het maximaal 17 graden en kan het wat steviger waaien.

Ben je van plan om langere tijd buiten door te brengen? Smeer je dan goed in want met de huidige zonkracht kan een onbeschermde huid al binnen 15-30 minuten verbranden.

Vanavond brede opklaringen
Het klaart breed op en gedurende de avond neemt de wind in kracht af. Vlak aan zee kan het af en toe nog vrij krachtig waaien. Komende nacht is het droog en op veel plaatsen helder. Bij weinig wind koelt het af naar 7 tot 10 graden.

Morgen veel zon, oosten meer bewolking
De zon schijnt op veel plaatsen en het is overal droog. In het binnenland zijn ook wolkenvelden aanwezig. Tijdens de eerste middaguren is het zonnig, maar in de loop van de middag komt in het oosten meer bewolking voor. In het noordwesten blijft het de hele dag vrij zonnig. Het wordt 16 tot 20 graden met de hoogste waarden in Noord-Brabant en delen van Limburg. De noordoostenwind is matig, vlak aan zee en aan het IJsselmeer soms (vrij) krachtig.

Morgenavond later in het noorden enkele buien
Er zijn wolkenvelden en heldere perioden. Eerst is het nog droog, maar later op de avond en tijdens de nacht naar zondag trekken enkele buien over het noorden. In het zuiden blijft het droog. De minimumtemperatuur komt uit op zo’n 11 graden.

Zondag kans op een (onweers)bui
Door aanvoer van een noordoostenwind wordt het de tweede dag van het weekend nog wat warmer met maxima tussen 21 en 24 graden. De luchtvochtigheid is hoog waardoor het drukkend warm aan kan voelen. Er zijn wolken en zonnige momenten. Gedurende de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe.

Maandag lokaal eerste zomerse dag
De temperatuur doet er nog een schepje bovenop. De middagwaarden komen veelal uit op 22 tot 26 graden waardoor lokaal de eerste zomerse dag gemeten kan worden. Het voelt drukkend warm aan en de kans op een regen- en onweersbui blijft. Op de stranden wordt het met maximaal 19 graden minder warm.

Daarna minder warm
Na maandag neemt de buienkans af en zet de temperatuur een daling in. Het weerbeeld laat een afwisseling van wolken en zon zien bij een overwegend matige noorden- tot noordwestenwind.

Geef een reactie