Vanmiddag vanuit het westen regen

10-04-2023 BALK – Het is droog met wolkenvelden en in het oosten soms wat zon. De bewolking neemt toe en vanmiddag trekt een regengebied vanuit het westen over het land. De temperatuur stijgt naar 14 tot 17 graden. Komende dagen is het wisselvallig met buien en af en toe zon. De middagtemperatuur daalt naar 10 tot 13 graden. Vooral woensdag is het onstuimig.

Vanochtend droog, oosten nog wat zon
In de ochtend is het droog, maar wel met veel bewolking. In het midden en oosten gaat het om sluierbewolking en is de zon nog te zien. Later in de ochtend wordt de bewolking dikker zal de zon op steeds meer plaatsen geheel verdwijnen.

Vanmiddag zacht, vanuit het westen regen
Het is bewolkt en zacht met 14 of 15 graden in het westen en 15 tot 17 graden in het oosten en zuidoosten. Langs de westkust kan het een klein beetje regenen en de eerste uren van de middag gaat het in het westen op grotere schaal regenen. In de oostelijke helft blijft het nog een tijd droog en volgt later in de middag regen. Er staat een matige, soms vrij krachtige zuidenwind.

Vanavond wegtrekkende regen
Aan het begin van de avond regent het op veel plaatsen. De wind is dan zuidwestelijk en vooral in de kustprovincies ook wat vlagerig. Daarna wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog. Wel kunnen dan nog een paar buien voorkomen.

Vannacht wisselvallig
Er zijn droge perioden waarin het kan opklaringen, maar ook wolkenvelden en verspreid over het land enkele buien. De temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden.

Morgenochtend zon en wolken, lokaal een bui
Er zijn wolkenvelden en er trekken een paar buien over het land. Vooral in het zuiden en westen schijnt af en toe de zon en is het op veel plaatsen droog.

Morgenmiddag vaak droog, binnenland een paar buien
Stapelwolken worden afgewisseld met wat zon en vooral in het binnenland ontstaan een paar lichte buien. Aan de westkust en in het noordwesten van het land is het wat zonniger en blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt 11 tot 14 graden. Er staat een matige westenwind. In het noorden en aan de westkust is de wind vrij krachtig.

Morgenavond enkele bui, later meer regen
Er komen een paar buien voor, maar op veel plaatsen is het een tijd droog en de wind neemt in kracht af. Later in de avond en aan het begin van de nacht gaat het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen regenen. De wind trekt opnieuw aan en aan de kust kan het flink waaien. Het is dan 7 tot 10 graden.

Woensdag onstuimig met buien
Het weer doet woensdag niet aan lente denken. Er staat een vrij krachtige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten en er trekken buien over het land. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kan het hard waaien en is de wind erg vlagerig. Aan de kust wordt het tijdelijk stormachtig met windstoten tot 90 km/uur. Het wordt 10 tot 13 graden.

Dagen daarna wisselvallig
De dagen daarna is het wisselvallig met regelmatig buien en vrij veel bewolking. Donderdag waait het behoorlijk, maar richting het weekend neemt de wind in kracht af. In het weekend zijn er minder buien en breekt vaker de zon door. De middagtemperatuur stijgt dan naar 11 tot 15 graden.

Geef een reactie