Vanmiddag aardig wat ruimte voor de zon

06-01-2023 BALK – Vanochtend begint vrij wisselvallig met verspreid over het land enkele buien en een stevige wind uit het zuidwesten. Al snel wordt het vanuit het westen droog en gaat de zon op steeds meer plekken schijnen. De komende dagen verlopen ronduit wisselvallig met van tijd tot tijd regen of enkele buien die overtrekken. Het blijft zeer zacht met temperaturen die dagelijks stijgen naar ruim 10 graden.

Vanochtend eerst buien, later zon
Deze ochtend passeert een buiengebied van west naar oost over het land. Hierbij staat een matige tot aan zee soms harde zuidwestenwind. In de kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden zijn zware windstoten tot 80 km/uur mogelijk. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen droog en gaat op steeds meer plekken de zon schijnen. Hierbij neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Vanmiddag minder wind en af en toe zon
De laatste buien hebben inmiddels via het oosten het land verlaten en de rest van de middag verloopt grotendeels droog. Als je graag de deur uit wilt is deze middag een prima moment om er tussen uit te gaan. De zon schijnt geregeld en de wind is flink afgezwakt. Er staat een veelal zwakke tot matige zuidwestenwind boven land, aan zee nog vrij krachtig. De wind uit het zuidwesten blijft, net als voorgaande dagen, zachte lucht aanvoeren. Hierdoor komen de maxima uit rond 10 graden in het uiterste noorden tot lokaal 12 graden in het zuidoosten. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en in het uiterste zuiden kan dan weer een spat regen vallen.

Vannacht opnieuw enkele buien
Vanavond en komende nacht is het overwegend bewolkt. Alleen in de noordelijke helft komen nog enkele opklaringen voor. Tijdens deze opklaringen kan het afkoelen naar een graad of 6. Komende nacht is het overal bewolkt en trekken opnieuw enkele buien over het land. Verspreid over het land gaat het enige tijd regenen bij een veelal matige tot aan zee soms (vrij) krachtige zuidwestenwind. Onder bewolking wordt het niet veel kouder dan een graad of 9. In de loop van de nacht wordt het vanuit het zuidwesten weer droog.

Morgen eerst af en toe zon, later enige tijd regen
De eerste dag van het weekend is het weerbeeld lange tijd vrij aangenaam met veel ruimte voor de zon. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en dit gaat gepaard met een neerslagzone die van west naar oost over het land trekt. Het blijft zeer zacht met maxima rond 11 graden. In de namiddag en in de vroege avond regent het enige tijd. Hierbij staat een matige tot aan zee soms krachtige wind uit zuidelijke richtingen. In de nacht naar zondag wordt het op de meeste plaatsen droog. Het koelt niet veel verder af dan een graad of 7.

Zondag vanaf de middag flink wat regen
Aanvankelijk is het droog waarbij me te maken hebben met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt een graadje minder zacht dan voorgaande dagen maar met maxima rond 10 graden is het nog steeds ronduit zacht voor de tijd van het jaar. In de loop van de middag heeft de bewolking de overhand gekregen en vanuit het zuidwesten trekt een neerslagzone over het land. In de avond regent het op uitgebreide schaal en hierbij kan het soms flink doorplenzen. In het midden en westen van land kan lokaal tot 10 mm regen vallen. Hierbij staat een matige tot aan zee soms krachtige wind uit het zuiden.

Aanhoudend wisselvallig en zacht
Ook na het weekend verandert er voorlopig weinig aan het wisselvallige weerbeeld. Het is een komen en gaan van regengebieden. Hierbij kan het vooral op dinsdag flink gaan regenen. In het begin van de week daalt de temperatuur iets naar maxima rond 7 of 8 graden. Vanaf woensdag komen we weer in de warme lucht terecht en zien we opnieuw temperaturen die oplopen tot ruim boven 10 graden.

Geef een reactie