Vandaag wisselvallig, weekend stukken beter

10-06-2022 BALK – Vandaag is het overwegend bewolkt met plaatselijk wat lichte regen of motregen. De zon komt vooral later op de dag in het westen steeds meer tevoorschijn. Ondanks de wolken is het vanmiddag wel vrij warm. In het weekend is de kans op regen klein, maar een paar spatjes regen is op zondag mogelijk. Zaterdag verloopt overwegend zonnig en het wordt een fractie warmer dan vandaag.

Vanochtend kan de zon in het noordoosten van het land af en toe doorbreken. De bewolking heeft echter de overhand. Plaatselijk valt wat lichte regen of motregen, echt nat zal je er niet van worden. Rond 11:00 uur is het 16 of 17 graden en waait er een matige zuidwestenwind.

Vanmiddag voert een zuidwestelijke wind warme en vochtige lucht aan. Het is 19 tot 20 graden in de kuststreken. Verder landinwaarts wordt het 21 tot 23 graden. De hoogste waarden worden in Oost-Brabant en Limburg gehaald. Eerst zijn nog overwegend veel wolken te zien en vooral in het oosten ontstaan her en der een paar lichte buitjes. In de namiddag komt van het westen uit de zon er steeds beter bij.

Vanavond is het langs de oostgrens eerst nog veelal bewolkt met kans op een enkel buitje, maar op de meeste plaatsen klaart het breed op. De wind zwakt landinwaarts af en bij zonsondergang is het 16 tot 18 graden in de kustprovincies tot 19 tot 21 graden verder landinwaarts. Heerlijk om nog even buiten te zijn.

In de nacht naar zaterdag koelt het onder een vrijwel heldere sterrenhemel af naar 12 tot 14 graden. In Limburg en Oost-Brabant trekken wolkenvelden voorbij en wordt het minder fris.

Zaterdagochtend is het op veel plaatsen eerst vrij zonnig. Geleidelijk ontstaan er stapelwolken. Aan het einde van de ochtend is het 16 tot 19 graden, het warmst is het in het zuidoosten.

Zaterdagmiddag blijft het bijna overal droog en het is overwegend zonnig. De meeste zonuren zijn weggelegd voor de kuststreken. Het is dus prima strandweer, wel is het door een matige zuidwestenwind hooguit 18 of 19 graden. Op de Waddeneilanden staat soms windkracht 5. Houd rekening met de zonkracht, want binnen een kwartier kan de onbeschermde huid verbranden. Verder landinwaarts zijn naast de zon soms ook stapelwolken te zien. Toch is het daar warmer met maxima van 20 tot lokaal 24 graden in Eindhoven en Maastricht. Tegen de avond is het nog warm, prima weer om de barbecue aan te steken.

Zaterdagavond verdwijnen de meeste wolken en wordt het overal vrij helder. De wind zwakt landinwaarts af. Aan het begin van de avond is het nog vrij warm. Tegen 22:00 uur is het afgekoeld naar 15 tot 17 graden.

Zondag blijft het waarschijnlijk overal droog de hele dag droog. Echter de kans op regen is vooral in het noordoosten en oosten van het land niet geheel uit te sluiten. De zon schijnt met enige regelmaat tussen de wolkenpartijen door. In de middag waait een matige westelijke wind en is het 18 graden op de Waddeneilanden tot 22 graden in Limburg.

Volgende week blijft het meestal droog en vrij rustig. Maandag wordt het met maxima van 17 tot 20 graden van noord naar zuid iets minder warm. De dagen daarna stijgt de middagtemperatuur geleidelijk naar 21 tot 25 graden en lijkt het een beetje zomers.

Geef een reactie