Vandaag veel zon

03-04-2023 BALK – Vandaag schijnt de zon uitbundig bij temperaturen die uitkomen tussen 9 en 11 graden. Ook de komende dagen schijnt de zon vaak en blijft het droog. Wel verschijnt er wat meer bewolking. Tijdens opklaringen vriest het in de nachten licht.

Vanochtend fris, maar zonnig
Het is aanvankelijk nog vrij fris, maar de zon schijnt wel gelijk uitbundig. Rond 11:00 uur ligt de temperatuur tussen de 6 en 8 graden.

Vanmiddag veel zon, maar soms ook wat hoge wolken
Ook tijdens de middag blijft de zon schijnen. Maar de lucht blijft niet overal strakblauw, zo trekt er wat hogere sluierbewolking over, en in het noorden kunnen een paar vriendelijke stapelwolken verschijnen. Het blijft overal droog en er waait een meest matige oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noorden en naar 11 in het zuiden. Ondanks uitbundige zonneschijn is het een paar graden kouder dan de 11 tot 13 graden die gebruikelijk is voor begin april.

Vanavond en vannacht helder en lichte vorst
Het blijft vrij helder, maar er trekt ook wat (hoge) bewolking over het land. Het koelt flink af en landinwaarts daalt het kwik naar -1 tot -3 graden. In de kustgebieden daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt.

Morgenochtend opnieuw fris, ook wat wolkenvelden
Morgenochtend begint de dag opnieuw vrij fris met temperaturen rond of onder nul. Mogelijk moet je eerst je autoruiten krabben. De zon heeft veel ruimte maar er zijn ook wolkenvelden, vooral landinwaarts.

Morgenmiddag vaker de zon erbij
Morgenmiddag trekken de meeste wolkenvelden weg naar het zuidoosten en breekt de zon aardig door. Het blijft droog en er waait niet meer dan een zwakke noordoostenwind. Het wordt 9 of 10 graden, maar doordat er weinig wind staat zal het in de zon voor het gevoel warmer aanvoelen.

Morgenavond vrij helder en lichte vorst
Morgenavond en in de nacht naar woensdag is het vrij helder. De wolkenvelden zijn weggetrokken en met weinig wind koelt het hard af. Landinwaarts kan het enkele graden gaan vriezen.

Woensdag iets hogere temperaturen
Woensdag schijnt de zon weer flink. Later op de dag verschijnt er wat meer (hoge) bewolking, maar het blijft wederom droog en er waait niet meer dan een zwakke veranderlijke wind. Na opnieuw een koude nacht met landinwaarts op uitgebreide schaal lichte vorst, lokaal tot -4 graden, loopt de temperatuur overdag op naar 10 tot 12 graden.

Donderdag toenemend bewolkt, mogelijk wat regen
De bewolking neemt in de loop van de dag toe en tegen het eind van de middag kan er in het westen mogelijk wat regen of een bui vallen. Het wordt van noord naar zuid 11 tot 13 graden.

Goede vrijdag veel bewolking en een bui
Het is vrij bewolkt en vooral in het midden en zuiden van het land kan een bui vallen. In de loop van de dag wordt het droger en breekt de zon mogelijk weer even door. Het wordt maximaal 9 tot 12 graden.

Lange paasweekend meest droog en wat zachter
De verwachting voor het lange paasweekend ziet er over het algemeen goed uit. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is een bui niet helemaal uitgesloten. Langzaam wordt het ook wat zachter met zaterdag maximaal 11 tot 14 graden, maandag kan het 16 graden worden.

Geef een reactie