Vandaag opnieuw buien

22-04-2023 BALK – Vandaag gaat droog van start met zonnige momenten. Landinwaarts loopt de temperatuur op naar 16 tot 18 graden en in het noordoosten is plaatselijk weer 20 graden mogelijk. Later in de ochtend en vanmiddag trekt een gebied met buien (of buiige regen) vanuit België ons land binnen. Het raakt bewolkt en van tijd tot tijd wordt het dus nat. Tijdens regen zakt het kwik naar hooguit een graad of 14. De meeste regen wordt landinwaarts verwacht; het westen en noordwesten blijven mogelijk droog.

De wind wordt veranderlijk van richting en is meestal zwak, hooguit kracht 1 of 2. Daarmee is het heel rustig weer. Pas in de avond kan in Zeeland een matige zuidwestenwind opsteken.

Morgen een overgangsdag
We blijven te maken krijgen met enkele buien maar tussendoor is er ook ruimte voor wat zon. De warme lucht is naar het oosten verdreven, waardoor de temperatuur blijft steken op 12 tot 15 graden. Dat is overigens wel een normale waarde voor de tijd van het jaar. Er waait een matige wind uit ziudwest, die laat op de dag aan zee naar het noordwesten draait.

Nieuwe week begint koud
Die draaiing van de wind levert na het weekend enkele ronduit koude dagen op voor eind april. Maandag, dinsdag en woensdag is het wisselend bewolkt met zon en stapelwolken, vooral de eerste dagen vallen daarbij nog enkele buien. Overdag komt de temperatuur niet hoger meer uit dan 9 tot 11 graden en tijdens een bui is het nog enkele graden kouder. Vooral de nachten worden echter koud: dan is met name landinwaarts lokaal zelfs lichte vorst mogelijk met -1 of -2 graden. De noordwestelijke wind is matig en aan zee soms vrij krachtig en maakt het gevoelsmatig nog een stukje kouder.

In de loop van de week, vanaf Koningsdag, krijgen we langzaamaan weer met zachtere lucht te maken. Overdag is het dan gemiddeld een graad of 15 en de nachtvorst zal snel verdwijnen. Wel blijft de kans op een bui aanwezig.

Geef een reactie