Vandaag een enkele bui

10-07-2024 BALK – Vrij veel wolkenvelden worden afgewisseld door zonnige momenten en vanuit het zuidwesten trekken enkele buien noordoostwaarts over het land. Na een warme nacht loopt de temperatuur geleidelijk op. Aan het eind van de ochtend is het ongeveer 20 graden.

Vanmiddag zon, wolken en een enkele bui
Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. De meeste zonuren zijn waarschijnlijk weggelegd voor de kustgebieden. Landinwaarts kunnen stapelwolken een enkele (onweers)bui produceren, maar zo stevig als de buien van vandaag worden ze zeker niet. De temperatuur ligt tussen 21 en 24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Pal aan zee waait het (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft.

Vanavond droog tijdens Nederland-Engeland
Het is zo goed als droog met een mix van wolken en zonnige perioden. De temperatuur ligt ’s avonds tussen 16 en 19 graden en hiermee is het prima weer om Nederland – Engeland buiten te bekijken. Bovendien staat er landinwaarts weinig wind, pal aan zee moet men wel rekening houden met een (vrij) krachtige zuidwester. Tijdens de nacht naar donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft zo goed als droog. Het koelt af naar zo’n 14 graden.

Morgen wolken en zon
Het wordt een vriendelijke zomerdag met een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden die over het land heen trekken. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 22 tot 24 graden bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

Daarna wisselend en daling van temperatuur
Het blijft wisselend zomerweer met wolken, zon en van tijd tot tijd is kans op een bui. Mogelijk komt het vrijdag verspreid over het land tot talrijke buien, maar zeker is dit nog niet. De temperatuur gaat geleidelijk omlaag: vrijdag is het 19 tot 21 graden en zaterdag wordt het maximaal 20 graden. Vanaf zondag gaat de temperatuur weer een aantal graden omhoog.