Vandaag bewolkt en koud

11-12-2022 BALK – Het is op veel plaatsen bewolkt en alleen heel plaatselijk kan de zon doorbreken. Daarbij kan het in de ochtend mistig zijn. Op veel plaatsen is het droog en het wordt maximaal 1 à 2 graden. Plaatselijk ligt de middagtemperatuur rond of net onder nul. Aan de westkust is een kleine kans op een winterse bui. In het zuiden kan plaatselijk een klein beetje sneeuw vallen.

Morgen overwegend droog
Morgen hebben we hele lichte invloed van een hogedrukgebied boven Centraal-Europa. De stroming is oostelijk en koud. Het vriest op grote schaal en ’s middags komt de temperatuur net boven het vriespunt uit. Plaatselijk komt het mogelijk tot een ijsdag en vriest het de hele dag. Af en toe schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en deze kunnen plaatselijk erg hardnekkig zijn. Het blijft bijna overal droog. Aan de noordkust is kans op een bui met (natte) sneeuw.

Dinsdag droog en koud
Waarschijnlijk blijft het droog en hebben we opnieuw te maken met wolkvelden en lokaal wat zon. De wind blijft nog even in de oosthoek en daarbij ligt de middagtemperatuur rond een enkele graad.

Rest van de week koud met kans op winterse neerslag
De invloed van lagedrukgebieden lijkt tijdelijk wat toe te nemen. Hiermee neemt niet alleen de kans op (natte) sneeuw toe, maar het maakt de verwachting ook onzekerder. Wel blijft het kouder dan gemiddeld deze tijd van het jaar.

Geef een reactie