Vacatures voor vrijwilligers Museum Sloten

18-10-2022 SLOTEN – In vrijwel alle musea wordt de rol van vrijwilligers steeds belangrijker, ook in Museum Sloten. Zij bemensen voor een belangrijk deel de balie, doen klussen of vertegenwoordigen als gastvrouw het museum.

Het museum is daar erg mee geholpen, en wij waarderen die inzet enorm. We vinden het daarom ook belangrijk dat onze vrijwilligeres het bij ons naar de zin hebben en dat alles goed geregeld is. Je bent welkom bij alle gelegenheden, zoals de opening van het seizoen en het jaarlijkse vrijwilligersuitje. Ook word je ingedeeld in een werkgroep die maandelijks of tweemaandelijks bijeenkomt voor overelg. Er is dus volop gelegenheid nieuwe mensen te ontmoeten.

Kijk hier voor een uittreksel van het vrijwilligersbeleid. Daarin vind je alles over de werkwijze. Klik voor een impressie over onze vrijwilligers. 

Vacatures
Het museum is op zoek naar de volgende vrijwilligers. Zit hier voor jou niets bij, neem dan even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is. Klik hieronder op de functie om meteen naar de omschrijving te gaan:

Info en/of aanmelding
Hieronder vind je de contactgegevens voor als je nog vragen hebt, en naar hetzelfde adres kun je ook je aanmelding of sollicitatie sturen (graag met je CV en als het mogelijk is ook een fotootje).
Museum Sloten annex VVV
Tineke de Ree (balie en gastvrouwen), Leonie Castelein (andere vrijwilligers)
Heerenwal 48, 8556 XW  Sloten
info@museumsloten.nl

Vacature vrijwilliger Stadgeschiedenis
We zijn momenteel op zoek naar één of meer vrijwilligers die veel weten van de geschiedenis van de stad. Heb je wel belangstelling maar weinig kennis daarvan? We hebben een kleine bibliotheek, en er is veel videomateriaal, dus je kunt je er naar hartelust in verdiepen. 

Vacature balievrijwilliger
Onze balie-vrijwilligers zijn het gezicht van het museum. Ze verwelkomen en begeleiden bezoekers, geven informatie over museum, stad en omgeving, en ze zorgen dat de apparatuur wordt ingeschakeld. Verder nemen ze de telefoon op en beantwoorden vragen of noteren de boodschap, en aan het eind van de dag maken ze de kas op.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen het museum het volgende

 • Je bent van april t/m oktober (’s winters zijn we gesloten) gemiddeld 1 dag per week en af en toe een weekendmiddag beschikbaar.
 • Je weet een ander van de omgeving en de geschiedenis, of je vindt dat interessant genoeg om je erin te verdiepen.
 • Je kunt redelijk goed rekenen (vanwege wisselgeld teruggeven en kasopmaak eind van de dag)
 • Je spreekt redelijk Engels en Duits.
 • Je kunt overweg met de basisfuncties van Mail en Word.
 • Je bent redelijk handig in het opzoeken van informatie op internet.
 • Je bent beleefd en gastvrij, maar je kunt als dat nodig is ook daadkrachtig optreden.
 • Je ziet er niet tegenop om (na je inwerkperiode) zelfstandig verantwoordelijk te zijn voor bezoekers, kassa, gebouw en apparatuur.

En dit bieden het museum

 • Het is interessant en leerzaam werk, met leuke collega-vrijwilligers in een gezonde organisatie.
 • Omdat we best wat van je vragen, krijg je een onbelaste vrijwilligersvergoeding van € 4,50 per uur. (Voor mensen met een uitkering: dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van de uitkering.)
 • We ondersteunen je actief: de coördinator is vrijwel altijd bereikbaar voor vragen, elke maand is er balieoverleg waar je ook terecht kunt met meer algemene of problemen, en per seizoen wordt een aantal trainingen gegeven voor de balievrijwilligers (talen, ict, winkeltraining, geschiedenis, collectie e.d.)

Procedure
Als je belangsteling hebt kun je het beste even contact opnemen, dan kijken we wat er mogelijk is. 

Vacature Gastvrouw
Als gastvrouw ontvang je groepen die het museum komen bezoeken, organisaties die bij ons komen vergaderen, of bruidsparen die bij ons elkaar het ja-woord geven. Je doet dat zo’n zes keer per jaar, en altijd samen met een collega. Je bent dan verantwoordelijk voor de gang van zaken, en eventueel verzorg je ook de koffie en thee of andere wensen.

Dit is wat het museum vraagt

 • Gastvrij
 • Doortastend en zelfstandig
 • Netjes en representatief
 • Enig inzicht in apparatuur
 • Fysiek fit (er moeten meestal tafels en stoelen worden ge- of verplaatst) 
 • Niet bang om niets nieuws te leren (met name kassahandelingen)

Vacature Timmerman
In ons museum zijn al twee geweldige klussers werkzaam op het gebied van electra en ict. Met iemand die interieurtimmerwerk netjes kan verzorgen zou ons klusteam compleet zijn.

Vacature Educatie
Voor schoolklassen willen we twee leskisten met bijbehorende lesbrieven maken. Daarvoor hebben we al ideeën en iemand die dat zou willen en kunnen doen, maar we zoeken daar nog iemand bij met ervaring in het onderwijs en affiniteit met geschiedenis en techniek (vanwege onze collectie toverlantaarns).

Vacature Social Media
Heel blij zouden we zijn met iemand die goed uit de voeten kan met advertentiecampagnes op facebook, koppeling met instagram, evenementen promoten e.d. Kennis daarover is er wel, maar eigenlijk te weining.  

Geef een reactie