Vacature: Directeur CVK It Toanhûs

31-10-2022 BALK – Centrum voor de Kunsten It Toanhûs is uiterlijk per 1 mei 2023 op zoek naar een gedreven directeur-bestuurder voor 29 uur per week ( 0,7 FTE )

De functie
Als directeur draag je de integrale verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke en financiële resultaten en voor de continuïteit van de organisatie. Je hebt een heldere visie op kunst- en cultuureducatie en bent in staat deze te vertalen naar beleid en concrete resultaten. Naast dat je beleidsmatig sterk bent beschik je ook over een hands on mentaliteit. Je werkt graag samen met andere partijen, ziet kansen en weet deze optimaal te benutten. Je vaardigheid in de omgang met stakeholders is groot, dit kan de gemeente zijn of derden partijen. Verder weet je de meerwaarde van It Toanhûs als expertisecentrum in gemeente De Fryske Marren uit te dragen en zorg je voor een blijvende, sterke positionering. Je bent financieel en bedrijfsmatig goed onderlegd en hebt ervaring met fondsen- en sponsorwerving. Als directeur heb je grote affiniteit met kunst en cultuur, een flinke dosis overtuigingskracht en visie. Je stimuleert, motiveert en coacht het team. Dit betekent dat je verbindend, initiatiefrijk en makkelijk toegankelijk bent. Daarnaast ben je energiek, hebt lef en bent in staat tot zelfreflectie. Behalve een focus op de interne organisatie wordt een focus naar buiten gevraagd om tijdig in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt of veranderende financiële omstandigheden.

Wat breng je mee?
– Aantoonbare ervaring met eindverantwoordelijkheid voor een culturele organisatie of een deel daarvan (met daarbij de realisatie van aansprekende resultaten in een culturele omgeving);
– een academisch of HBO+ werk en denkniveau en een relevante opleiding in de kunsten;
– sterke communicatieve vaardigheden, zowel intern als extern;
– overtuigingskracht, enthousiasme en een uitgebreid netwerk;
– ervaring op het gebied van fondsen- en sponsorwerving;
– je bent ( bij voorkeur) woonachtig in de gemeente De Fryske Marren.

Wat biedt it Toanhûs?
Een aantrekkelijke, gevarieerde functie voor 29 uren per week in een organisatie die continu in beweging is. De arbeidsvoorwaarden worden bepaald conform de CAO Kunsteducatie.

Bent je geïnteresseerd?
Dan zien we je motivatiebrief en cv graag uiterlijk 21 november 2022 tegemoet. Je kan het richten aan It Toanhûs , t.a.v. de raad van toezicht, mevrouw Manon Otte, manon.otte.consultancy@planet.nl of Postbus 230, 8500 AE Joure.

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Emily Diepeveen, directeur, te bereiken op telefoonnummer 0513 417555 of via ediepeveen@toanhus.nl. De eerste gesprekken vinden plaats na 28 november 2022.

Over It Toanhûs
It Toanhûs is het centrum voor de kunsten in gemeente De Fryske Marren. It Toanhûs verzorgt lessen, cursussen, workshops en overige activiteiten op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst en theater. Naast het vrijetijdsaanbod verzorgt It Toanhûs kunsteducatieprojecten in het primair onderwijs. It Toanhûs werkt met een enthousiast docententeam en heeft een klein onderwijsondersteunend team visie en missie It Toanhûs ziet haar rol binnen de Fryske Marren als volgt: We streven er naar de culturele spil van de gemeente/regio te zijn. It Toanhûs werkt daarom actief samen met lokale cultuuraanbieders en andere culturele instellingen zoals bijvoorbeeld musea en de bibliotheek. Maar ook met verenigingen en het onderwijs Daarnaast zoeken we steeds intensieve(re) verbinding met de zorginstellingen. Dit met als doel – aansluitend op onze missie en visie – de kracht en maatschappelijke impact van kunst en cultuur optimaal te benutten. In een gezond cultureel klimaat is het aanbod rijk en uiteenlopend, is vraag en aanbod in balans en is er ruimte voor innovatie, samenwerking en uitwisseling van kennis en talent. Idealiter sluit een gezond cultureel klimaat aan bij de behoeften in een gemeenschap en voorziet zij in een doorlopende leerlijn, gericht op voortdurende inspiratie, verbinding en een leven lang leren

Geef een reactie