Tijdelijk Noodfonds Energie open tot 1 mei

18-04-2023 BALK – Heb jij een hoge energierekening en een laag inkomen? Kijk dan nu of je in aanmerking komt voor steun uit het Tijdelijk Noodfonds Energie. 89.000 aanvragers gingen je al voor. Doe de aanvraag nu het nog kan! Een aanvraag doen kan nog maar twee weken. Op maandag 1 mei om 12.00u in de middag sluit het Noodfonds en kan je geen aanvraag meer doen.

Hoe werkt het?
Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Je kunt steun aanvragen voor je energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023. Als je in aanmerking komt, wordt je energierekening met terugwerkende kracht lager. De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan €2.980,- (alleenstaande) of €4.180,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energie- of warmteleverancier. De rekening van die leverancier is hoger dan 10 tot 13 procent van het bruto-inkomen. Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft.

Denk je dat je in aanmerking komt voor steun? Doe dan de Noodfonds-check op de website vanGeldfit. Heb je vragen over het Noodfonds? Bekijk dan de veelgestelde vragen of bel naar 085-0881111. Kom je er niet uit met de aanvraag? Vraag dan hulp uit je omgeving van iemand die je vertrouwt.

Geef een reactie