Themarondleiding Douwe Egberts

31-01-2023 JOURE – Op 2 en 16 februari geven de rondleiders een rondleiding met als thema ‘De wereld van DE’. Ze vertellen mooie verhalen over deze wereldwijd opererende koffiebrander en fabrikant van Pickwickthee. Ze nemen de bezoekers mee door de oude gebouwen van Douwe Egberts, waar nu Museum Joure gevestigd is. De bezoekers kunnen een kijkje nemen in ruimtes die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, zoals de ‘mooie kamer’.

Tijdens de rondleidingen vertellen de rondleiders de mooiste verhalen over het bedrijf en de eigenaren van DE. Van oorsprong is DE een Jouster bedrijf, dat is begonnen in de panden waar nu Museum Joure is gehuisvest. Hier vind je de winkel De Witte Os, het naastgelegen herenhuis en het eerste fabriekje, de locaties waar de nazaten van Egbert Douwes het bedrijf lieten uitgroeien tot Nederlands bekendste koffie- en theemerk.. Ook neem je een kijkje in de prachtige salons en de ‘mooie kamer’ van de voormalige eigenaren van Douwe Egberts, ruimtes die normaal voor publiek gesloten zijn.

Van tevoren opgeven via de site is aan te raden, want vol=vol. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs voor het museum van € 8,50 (online) of € 9,00 (aan de kassa) per persoon. Museumkaarten zijn geldig. Let op! Dit zijn de laatste mogelijkheden om de themarondleiding te bezoeken.

Geef een reactie