Subsidieregeling hoogwaardige mestverwerking is opengesteld

06-12-2022 BALK – Ondernemers met plannen om een hoogwaardige mestverwerkingsinstallatie te laten bouwen of die een bestaande installatie willen laten verbouwen kunnen voor hun investeringen een bijdrage van de overheid aanvragen. Dat kan met de Subsidieregeling hoogwaardige mestverwerking.

De Subsidieregeling hoogwaardige mestverwerking is opengesteld. De einddatum voor aanvragen is donderdag 12 januari 2023. Er is een budget van 5,7 miljoen euro voor gereserveerd en de hoogte van de subsidie kan variëren van 125.000 euro  tot maximaal 2 miljoen euro.

De subsidie komt ook beschikbaar in 2023, 2024, 2025 en 2026. Na de sluitingsdatum geeft RVO.nl punten aan de volledige subsidieaanvragen. Daarbij wordt 70% bepaald door kostenefficiëntie, 25% door de aanvoerzekerheid van mest en 5% door de locatie. Aanvragen worden op basis van het aantal punten gerangschikt. De aanvraag met de meeste punten staat bovenaan en krijgt als eerste subsidie.

Elke 12 maanden na toekenning van de subsidie moet een voortgangsrapportage worden aangeleverd. Wanneer een project is afgerond, of anders binnen 3 jaar na toekenning van de subsidie, moet de definitieve vaststelling van de subsidie aangevraagd worden.

Geef een reactie