Start aanleg ecologisch schoolplein basisschool De Schakel

10-12-2022 ROTSTERHAULE – De leerlingen van basisschool De Schakel in Rotsterhaule en Sintjohannesga kunnen bijna niet wachten op hun nieuwe schoolplein. Gelukkig is het bijna zo ver. Vanochtend werd er gestart met het verwijderen van de tegels om plaats te maken voor een splinternieuw ecologisch schoolplein.

Om deze eerste stap richting het nieuwe plein te vieren maakte de school er een speciaal moment van. Om 8.30 uur ging de eerste steen feestelijk uit de grond. In de weken die volgen werkt de school toe naar een prachtig groen schoolplein dat zowel onder als na schooltijd gebruikt kan worden. Want het nieuwe plein is voor alle inwoners uit de omgeving toegankelijk.

Er kan gespeeld, gesport en ontdekt worden waardoor het plein een verbindingsplek wordt voor het hele dorp. Hiermee levert het schoolplein een waardevolle bijdrage aan de gemeenschap en vergroot het de levendigheid in Rotsterhaule en Sintjohannesga.

Op het nieuwe ecologische schoolplein is straks van alles te doen in een groene natuurlijke omgeving. Er wordt een skate- en steproute aangelegd en een buitenpodium voor optredens gebouwd. Ook een pannakooi, basketbalveld, buitenkeuken en blotevoetenpad zijn straks te vinden op het schoolplein.

En de oude tegels? Die worden op een creatieve manier een andere bestemming in het nieuwe plein. Zo is het plein niet alleen ecologisch maar ook duurzaam!

Geef een reactie