Regenachtige slotdag van maart

31-03-2023 BALK – Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig aan zee, kracht 4 tot 6. Later neemt de wind in het zuidwesten toe naar hard, windkracht 7.

Ook vanmiddag is de paraplu nodig als je naar buiten gaat. Het blijft bewolkt en regenachtig en soms regent het stevig door. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig (5 tot 6 Bft), aan zee soms hard en in het zuidwesten mogelijk stormachtig, windkracht 7 tot 8. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks 13 graden.

Vanavond en nacht naar zaterdag blijft het bewolkt en op veel plaatsen regenachtig. Vooral in het zuiden regent het soms stevig door, in het noorden is het soms ook een tijdje droog. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden.

Morgen eerst nog geruime tijd regen
Ook de eerste dag van april beginnen we met veel bewolking en regen. In de loop van de ochtend wordt het in het noordwesten steeds vaker droog en tijdens de middaguren wordt het op meer plaatsen in het noorden en westen droog. In het oosten en zuiden valt nog geruime tijd regen. De wind draait geleidelijk van zuid naar noordoost en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur ligt tussen 10 graden in het noorden en 12 in het zuiden.

Zaterdagavond trekt de regen geleidelijk naar het zuiden weg en vanuit het noorden wordt het droog. In de nacht naar zondag klaart het vanuit het noorden op en uiteindelijk wordt het ook in het zuiden droog. In opklaringen daalt de temperatuur in het noorden tot iets boven nul, in het bewolkte zuiden wordt het niet kouder dan 4 graden.

Zondag flink wat zon
In de ochtend is het in het zuiden nog bewolkt, elders is het droog en schijnt de zon flink. Uiteindelijk breekt ook in het zuiden de zon door. Er waait een matige noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 8-9 graden in het noorden en op de Waddeneilanden en 10-11 graden elders.

Maandag veel zon
Na een nacht met landinwaarts lichte vorst zijn er maandag flinke perioden met zon. Het blijft droog en bij niet meer dan een zwakke tot matige noordoostenwind loopt de temperatuur op naar 9 graden in het noorden en naar 11, lokaal 12 graden in het zuiden. Doordat er over het algemeen weinig wind staat zal het in de zon toch enigszins voorjaarsachtig aanvoelen.

Daarna geregeld zon en vaak droog
De rest van de week schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral halverwege de week is kans op wat regen of enkele buien. De temperatuur loopt dinsdag en woensdag op naar 10 tot 13 graden, later in de week is het wat zachter met 12 tot 15 graden. Daarmee is de temperatuur redelijk normaal voor begin april.

Geef een reactie