Regen vanuit zuidwesten

23-11-2022 BALK – Er zijn wolkenvelden met lokaal een bui, maar daarna is het tijdelijk droog met regionaal zon. Vanmiddag trekt een regenzone vanuit het zuidwesten over het land. In Groningen gaat het pas later in de middag regenen en dan wordt het in Zeeland weer droog. Het wordt 9 of 10 graden. Komende dagen is het vrij zacht met een graad of 11. Er zijn droge perioden met zon, maar vooral op vrijdag komen buien voor. Zondag wordt het wisselvalliger.

Vanochtend enkele bui, daarna tijdelijk droog
Vanochtend zijn er wolkenvelden en komen enkele buien voor. Lokaal is er ruimte voor de zon. Geleidelijk trekken de meeste buien weg en breekt op meer plaatsen even de zon door. In het zuidwesten neemt later in de ochtend de bewolking toe.

Vanmiddag regen vanuit zuidwesten
Aan het begin van de middag bereikt een regenzone Zeeland. In de rest van het land is het dan nog droog met wolkenvelden en regionaal zon. Geleidelijk trekt het regengebied richting het noordoosten. Halverwege de middag hebben het zuiden, westen en midden te maken met regen. Later in de middag bereikt het regen het noorden en oosten. Helemaal in het zuidwesten wordt het later in de middag droog en komt de ondergaande zon nog even tevoorschijn.

De temperatuur stijgt naar 9 à 10 graden en er staat een matige zuidenwind. In het Waddengebied en rond het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.

Vanavond wegtrekkende regen
In het noordoosten regent het nog een tijd. In het westen, midden en zuiden wordt het droog met daarna ook opklaringen. De wind draait dan naar het zuidwesten. Later in de avond verlaat het regengebied het noordoosten van het land. Er zijn dan droge perioden met opklaringen, maar ook wolkenvelden en er kunnen een paar buien ontstaan.

Vannacht aan de kust een bui
Er zijn heldere perioden en enkele wolkenvelden. In de kustprovincies komen enkele buien voor. Tijdens een enkele bui kan een klap onweer voorkomen en het kan ook even hagelen. De temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden.

Donderdag enkele bui, daarna droog
In de ochtend kan nog een enkele bui over het land trekken en zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Daarna wordt het droog en in de middag hoeven we geen rekening meer te houden met buien. Stapelwolken worden afgewisseld met zon en de temperatuur stijgt naar 11 of 12 graden. Daarbij staat een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

In de avond raakt het vanuit het westen bewolkt en later in de avond valt in het westen af en toe regen. Aan het eind van de avond en in de nacht naar donderdag zijn in het hele land perioden met regen. Later in de nacht neemt de regen af en zijn er droge perioden, afgewisseld met enkele buien.

Vrijdag zon en buien
Het wordt een wat wisselvallige dag. Er zijn droge perioden waarin de zon een tijdje schijnt, maar verspreid over het land komen ook enkele buien voor. In het noorden komen meer buien voor dan in het zuiden. Met (ruim) 11 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een matige zuidwestenwind.

Zaterdag overwegend droog
Op de meeste plaatsen is het droog met veel stapelwolken en zo nu en dan wat zon. Er trekt ook wat sluierbewolking over het land en deze kan vooral in het westen geleidelijk wat dikker worden en de zon tegenhouden. Het wordt 10 of 11 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en overwegend matig van kracht.

Zondag grijs en nat
Een groot deel van de dag is het geheel bewolkt en daarbij kunnen we ook regen verwachten. Het wordt 8 tot 10 graden.

Daarna wisselvallig en minder zacht
Aanvankelijk is het wisselvallig en vrij zacht met een graad of 10. In de loop van de week neemt de wisselvalligheid iets af, maar echt droog wordt het niet. De middagtemperatuur daalt later in de week een paar graden en dan neemt de kans op nachtvorst iets toe.

Geef een reactie