Regelmatig zon en zo goed als droog

28-08-2022 BALK – Een hogedrukgebied ten westen van Noorwegen zorgt bij ons voor een noordelijke stroming van koele en onstabiele lucht. De middagtemperatuur ligt hierdoor op 20 graden in het Waddengebied en in het zuidoosten van het land wordt het 23 of 24 graden. Er zijn zonnige perioden en vooral midden op de dag ook stapelwolken. In de vroege ochtend en de eerste helft van de avond is het wat zonniger. Er staat een matige noordenwind.

Morgen stapelwolken en zon
Er ontstaan veel stapelwolken waardoor de zon net wat minder vaak schijnt dan op zondag. Wel blijft het droog en het wordt opnieuw 20 tot 23 graden. De wind draait naar noord tot noordoost en is zwak tot matig van kracht.

Dinsdag droog weer
Het blijft waarschijnlijk droog met een afwisseling van wolken en zon. Bij een noordoostenwind stijgt de temperatuur naar 22 tot 25 graden.

Iets warmer
In de loop van volgende week gaat de temperatuur weer iets omhoog en wordt het landinwaarts toch regelmatig meer dan 25 graden. De zon breekt met enige regelmatig goed door en voorlopig blijft het ook droog.

Geef een reactie