RDW begint in 2023 met handhaven van verzekeringsplicht

24-12–2022 BALK – De Rijksdienst voor het wegverkeer RDW begint per 1 januari 2023 met het handhaven van de verzekeringsplicht van landbouw- en bouwvoertuigen op kenteken. Momenteel zijn er waarschijnlijk nog circa 95.000 van dit type voertuigen nog verzekerd via een bedrijfspolis of op chassisnummer en niet op kenteken. Deze verandering is het gevolg van Europese wetgeving om de meeste van deze voertuigen van een kenteken te voorzien. 

Eigenaren kunnen zelf via  de website ovi.rdw.nl  controleren of een voertuig op kenteken verzekerd geregistreerd staat. Wanneer dat niet het geval is dient daarover contact te worden opgenomen met de verzekeraar. Zo kan een boete van 400 euro worden voorkomen. 

In september, oktober of november heeft elke eigenaar van een voertuig, dat niet goed verzekerd was, een brief ontvangen van de RDW. De eigenaar werd hierin opgeroepen het voertuig op kenteken te laten verzekeren om een boete te voorkomen. Ook via LTO Nederland, Cumela, Bouw Nederland en het Verbond van Verzekeraars is hiertoe opgeroepen.

Geef een reactie