Provincie stimuleert innovatieve samenwerking tussen mkb’ers met de subsidie MIT R&D Samenwerking

04-06-2024 BALK – Het MIT-programma stimuleert innovatieve ontwikkelingen. De MIT R&D Samenwerking is bedoeld voor samenwerking in research en development. De provincies Drenthe, Fryslân en Groningen stellen, samen met het Rijk, in 2024 een bedrag van ruim 3,5 miljoen euro beschikbaar voor deze innovatieve samenwerkingssubsidie. Vanaf dinsdag 11 juni is de subsidie MIT R&D Samenwerking beschikbaar.

De subsidie MIT R&D Samenwerking, dat staat voor mkb-Innovatiestimulering Topsectoren Research & Development Samenwerking, is beschikbaar voor ondernemers die samen met andere ondernemers aan innovatieve oplossingen voor de toekomst werken. De aanvragen gaan over een onderzoeks- of ontwikkelingsproject. Binnen dit project ontwikkelen ondernemers samen een nieuw product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. Er is subsidie beschikbaar tot 35 procent van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal.

Deze mkb’ers maakten eerder gebruik van de MIT R&D Samenwerking
Vector Machines BV uit Heerenveen vroeg vorig jaar samen met een samenwerkingspartner de subsidie MIT R&D Samenwerking aan. “Bij het ontwikkelen van een prototype ga je soms één stap vooruit en daarna weer drie stappen achteruit.” vertelt Jan-Dirk van der Tol, directeur van Vector Machines BV. “Dat hoort gewoon bij het onderzoeken en ontwikkelen van een succesvol ontwerp. Subsidies die hierbij kunnen ondersteunen, zoals de MIT R&D Samenwerking, zijn daarom juist voor dit soort projecten heel erg welkom. Zonder deze subsidie duurt het proces een stuk langer.” Het bedrijf vroeg de subsidie aan voor de ontwikkeling van een autonome, elektrische werktuigdrager voor de bestrijding van schimmelziekten in planten met UV-licht. Met de subsidie ontwikkelen ze een werkend prototype met Ultraviolette installatie. Deze robot verlicht de gewassen met UV-C licht waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt beperkt. 

Aanvragen
Ben jij een noordelijke mkb’er? En werk jij samen met andere mkb’ers aan de innovatieve oplossingen van morgen? Vanaf 11 juni kun je jouw aanvraag indienen via de subsidiepagina MIT R&D Samenwerking 2024.