Perioden met zon, lokaal een bui

25-11-2022 BALK – Vanochtend valt in het oosten nog wat regen of komt het tot enkele buien. In het westen schijnt geregeld de zon en deze opklaringen breiden zich naar het oosten uit. Wel is aan zee een bui mogelijk.

Vanmiddag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar valt een lichte bui. Veruit de meeste plaatsen zullen het droog houden. De wind waait eerst uit het zuidwesten, later uit het westen en is zwak tot matig van kracht en het is met 11-12 graden wederom aan de zachte kant.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen en blijft het overal droog. De zuidwestenwind is niet meer dan zwak en het koelt flink af. Landinwaarts kan het kwik dalen naar een graad of 3, in de kustgebieden is het ongeveer 6 graden.

Zaterdag eerst zon, later meer wolken
De dag begint met zonneschijn, maar vanuit het westen neemt de hoge bewolking toe. Eerst schijnt de zon daar nog doorheen, maar uiteindelijk wordt de bewolking vooral in het westen dik genoeg en gaat de zon schuil. Het blijft wel overal droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar waarden rond de 10 graden.

Zondag bewolkt en vanuit het westen regen
De tweede dag van het weekend begint droog, maar het is wel bewolkt. In de middag trekt een regengebied van west naar oost over het land. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is meest matig van kracht. In het Waddengebied is de wind soms vrij krachtig. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks 9 graden.

Maandag af en toe regen
Ook op de eerste dag van de nieuwe week overheerst de bewolking en is het op veel plaatsen regenachtig. Er staat over het algemeen niet veel wind en het wordt opnieuw 9 graden.

Daarna langzaam dalende temperaturen
Dinsdag en woensdag is het nog licht wisselvallig met op beide dagen een mix van zon, wolken en wat regen of enkele buien. Met december op de kalender, donderdag, nemen de neerslagkansen af en breekt wat vaker de zon door. De wind draait van zuid naar oost en de temperaturen vertonen een dalende trend. Dinsdag is het nog een graad of 9, eind volgende week liggen de maxima veelal rond 6 graden. Ook de nachten worden dan weer kouder en tegelijkertijd stijgt de kans op nachtvorst.

Geef een reactie