Opstarten Woudagemaal voor opleiding

12-02-2023 LEMMER – Wetterskip Fryslân brengt het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer drie dagen onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 februari zijn bezoekers van harte welkom in het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld.

Het waterschap is eigenaar van het Ir. D.F. Woudagemaal en brengt het jaarlijks twee keer onder stoom om de machinisten en stokers in de praktijk op te leiden. Zo weet het personeel precies wat er moet gebeuren op het moment dat het gemaal aan moet bij hoge waterstanden. Het heeft namelijk nog steeds een belangrijke functie in het waterbeheer en zorgt bij extreem hoogwater mede voor droge voeten in Fryslân.

Magistrale beleving van stoom, architectuur en water
Een bezoek aan het meer dan 100 jaar oude stoomgemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. Hier staan het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering centraal. Je maakt op een interactieve manier kennis met dilemma’s en vraagstukken waar niet alleen het waterschap, maar ook de maatschappij voor aan de lat staat. Daarnaast ontdek je welke duurzame en klimaatbestendige keuzes je zelf kunt maken. De rondleidingen door het gemaal worden verzorgd door vrijwilligers.

Koop nu alvast tickets
Kom je langs tijdens de draaidagen? Koop dan nu alvast een e-ticket voor 21, 22 en 23 februari via de website

Wanneer
– Dinsdag 21 februari van 10.30 – 17.00 uur
– Woensdag 22 februari 10.30 – 17.00 uur
– Donderdag 23 februari 10.30 – 17.00 uur

Prijzen
– Volwassenen €9,50
– Kinderen € 6,00

Geef een reactie