Oplopende temperaturen

09-08-2022 BALK – De dag begint met volop zonneschijn. In het noorden van het land verschijnen in de loop van de ochtend enkele stapelwolken. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur loopt weer snel op en aan het eind van de ochtend is het van noord naar zuid 21 tot 23 graden.

Morgenmiddag: vrij zonnig
De zon schijnt in het midden en zuiden volop. In het noorden is er een mix van wolken en af en toe zon, maar later op de middag breekt ook daar de zon weer goed door. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Langs de noordkust waait in de middag een matige noordenwind Daar wordt het maximaal 22 graden. Landinwaarts is het zomers warm met temperaturen van 25 tot 28 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 29 graden worden.

Morgenavond: aangename avond
De zon schijnt nog tot halverwege de avond en ook na zonsondergang is het helder. De noordoostenwind neemt in kracht af en het is lang aangenaam. Om 20:00 uur is het van noord naar zuid 20 tot 25 graden, om 23:00 uur is het 16 tot 20 graden. In de heldere nacht die volgt koelt het verder af naar 11 tot 14 graden. Prima temperaturen om de boel te luchten en om de frisse lucht binnen te laten door open ramen etc.

Woensdag: zonnig en zomers tot tropisch
De zon schijnt van opkomst tot ondergang volop. De lucht is niet helemaal strakblauw, want er zijn ook sluierwolken zichtbaar. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

De temperatuur loopt op naar 26-27 graden in het noorden en naar 31-32 graden in het zuiden. In het midden van het land wordt het 29 of 30 graden. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal 23 graden. Ook op de stranden in het westen van het land is het erg warm.

Donderdag: op veel plaatsen tropisch
De zon schijnt volop en het blijft droog. Er waait niet meer dan een zwakke oosten- tot noordoostenwind en daardoor steekt er in de middag op de stranden een zeewind op maar echt veel koeler wordt het er niet. Landinwaarts is het op veel plaatsen tropisch met temperaturen van 30 tot 32 graden. In het oosten en zuiden kan het 33, lokaal 34 graden worden.

Vrijdag: zonnig en tropisch
Opnieuw schijnt de zon uitbundig en is het droog. Met uitzondering van de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het tropisch warm met temperaturen van 31 tot 34 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 35 graden worden. Als je de hitte wilt ontvluchten, dan kan je naar de Waddeneilanden. Daar wordt het maximaal 28 graden. Er staat weer een zwakke tot matige wind uit een oostelijke richting.

Weekend: aanhoudend zonnig en tropisch
Ook in het weekend blijft het vrij zonnig en tropisch. Wel verschijnt er steeds meer sluierbewolking. De wind waait beide dagen uit het oosten tot zuidoosten en voert hete lucht aan. Zaterdag wordt het 30 tot 34 graden, zondag is het met 29 tot 33 graden een graadje minder heet. Verkoeling kan je zoeken op de Waddeneilanden met maxima van 28 graden.

Geef een reactie