Opening Sânsleatbrêge na renovatie

20-12-2022 TERHERNE – Het vaar- en wegverkeer kan weer gebruik maken van de Sânsleatbrêge in Terherne. De afgelopen vier maanden werd de brug grondig gerenoveerd, om er ook in de toekomst weer veilig gebruik van te kunnen maken. Op maandagochtend 19 december is de brug feestelijk geopend door de provincie Fryslân samen met het dorp Terherne.

Plaatselijk Belang Terherne, hoofdaannemer Solidd uit Sumar en 25 leerlingen van de lokale bassischool openden samen met gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder vanochtend officieel de brug. De gedeputeerde is blij met het resultaat. “Het is mooi dat het werk volgens planning is verlopen. Dat maakt dat de overlast voor de omgeving zo kort mogelijk heeft geduurd. Met de vernieuwde brug kan Terherne weer jaren vooruit.”

De renovatie startte eind augustus. Er is gekozen voor het verstevigen in plaats van vervangen van de staalconstructies. Hierdoor is veel minder nieuw materiaal nodig en dat vermindert de uitstoot van CO2. Daardoor heeft de provincie Fryslân bij dit grote onderhoud bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen.

De renovatie bestond uit verschillende werkzaamheden: het verstevigen van de stalen constructies (beweegbaar brugdek, hameistijlen en balansen), het vervangen van beweegbare delen, het herstellen van betonschades en het aanpassen van de elektronische installatie en de weg rondom de brug. Daarnaast hebben de hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad elk een eigen slagboom gekregen, om zo de weg veiliger te maken.

Geef een reactie