Omtinkers gezocht

25-02-2023 BALK – Omtinkers zijn vrijwilligers die vanuit ervaring, talent en plezier tijdelijk met iemand meelopen in het leven. Mensen helpen bij het omgaan met alledaagse zaken zoals het huishouden; de sociale contacten; instanties; gezondheid; kinderen; geld; mantelzorg; noem maar op… Dat is waar omtinkers zich op richten. Niet door problemen op te lossen voor anderen, maar door mensen te helpen ze zèlf op te lossen.

Buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear ondersteunen dat met een training van drie dagdelen, zodat de omtinkers opgeleid en voorbereid zijn op hun rol. Omtinkers krijgen daarbij handvatten voor het coachen, versterken hun eigen talenten en ze leven van elkaar door intervisie. Omtinkers zijn buurtbewoners die wat extra willen betekenen voor een ander en zijn er voor alle inwoners van gemeente De Fryske Marren.

Talent en zin om een ‘Omtinker’ te worden? Meld je dan aan als vrijwilligers via de groene knop “Bemiddel mij met de aanbieder!” of neem contact op met de medewerkers van VIP! Aanmelden kan via deze link

    Geef een reactie