Noorden meeste kans op een winterse bui

15-12-2022 BALK – In het noorden van het land is er een mix van zon, wolken en enkele winterse buien. Plaatselijk komt gladheid voor. Verder naar het zuiden is het vrij helder en schijnt de zon flink.

Vanmiddag is er overal een afwisseling van wolken en opklaringen. Regionaal komt het tot een winterse bui met naast regen ook kans op (natte) sneeuw. De wind waait zwak uit het zuidwesten en het kwik komt overal boven nul uit. In het oosten wordt het 1-2 graden, in het westen kan het maximaal 5 graden worden.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het op veel plaatsen weer helder en droog. Het gaat overal weer enkele graden vriezen. Landinwaarts daalt het kwik naar -4 tot -7 graden. In de kustgebieden vriest het over het algemeen licht. Door bevriezing van natte wegdelen kan het plaatselijk weer glad worden.

Morgen perioden met zon
In het overgrote deel van het land schijnt de zon. In het zuidoosten komt in de ochtend meer bewolking voor. Later op de dag verschijnt er in het noordwesten bewolking en stijgt de kans op een lokale winterse bui. De wind waait zwak uit het zuiden tot zuidwesten en het wordt weer wat kouder met maxima van 0 graden in het oosten tot maximaal 3 in het westen.

Zaterdag koude winterdag met veel zon
De eerste dag van het weekend laat fraai winterweer zien. De zon schijnt flink en het is droog. Alleen in het noordwesten komt meer bewolking voor en heel misschien komt het daar tot een winterse bui. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind en het wordt op veruit de meeste plaatsen 0 of 1 graad boven nul. In het westen kan het 2 of 3 graden worden.

Zondag vanuit het westen neerslag
Op de tweede dag van het weekend neemt de bewolking al vrij snel toe en in de middag volgt vanuit het zuidwesten regen. Mogelijk wordt de regen in het noorden en oosten in de avond voorafgegaan door (natte) sneeuw, maar uiteindelijk is het overal regen. De temperatuur loopt op naar maximaal 1 graad in het noordoosten en naar 4 in het zuidwesten. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en neemt toe naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee.

Volgende week wisselvallig en (tijdelijk) zachter
De eerste dagen van de nieuwe week is het wisselvallig en zacht met maandag temperaturen van 6 tot 9 graden. Dinsdag kan het zelfs 9 tot 11 graden worden. Er valt regelmatig regen en er staat ook een stevige wind.

Vanaf woensdag draait de wind naar het westen tot noordwesten en is de aangevoerde lucht weer iets minder zacht. De temperaturen zullen dan weer wat lager uitkomen met maxima van ongeveer 6-7 graden. Het weerbeeld blijft ook dan (licht) wisselvallig.

Geef een reactie