Nieuwe voorzitter IFKS Jaap Jelle Feenstra

04-02-2023 LANGWEER – Het bestuur van de IFKS heeft een opvolger gevonden voor Sicko Heldoorn. De nieuwe voorzitter is de uit Langweer wonende Jaap Jelle Feenstra. Feenstra is geboren in Leeuwarden en was tussen 1988 en 2002 twaalf jaar lid van de Tweede Kamer (PvdA). Na zijn Kamerlidmaatschap was hij 20 jaar de Public Affairs Officer van het Havenbedrijf Rotterdam en verzorgde de haven-lobby richting Kabinet, Kamer en de Haagse ministeries.

Feenstra heeft een ruime ervaring als bestuurder en voorzitter, onder andere bij de Waddenvereniging en de Fietsersbond en in de Nederlandse zeehavens en binnenhavens.

Zijn affiniteit met de IFKS is al heel groot. Hij was 13 jaar bemanningslid op het skûtsje Ulbe Zwaga van studiegenoot Kees Hermsen, tot hij op een brancard van boord werd gedragen en nu met een teflonplaatje onder het oog en drie schroeven in het hoofd door het leven gaat. Feenstra bleef voorzitter van het UZ-maatschap, totdat dit Leeuwarder skûtsje door Sikke Heerschop aan het Skûtsje-museum in Eernewoude werd overgedragen.

Jaap Jelle Feenstra is ervan overtuigd dat je een 40-jarige steeds beter draaiende vereniging niet moet veranderen. Hij ziet er naar uit om samen met het bestuur, de schippers, de plaatselijke commissies en de vele vrijwilligers mee te werken aan het versterken van een uniek, sportief en veilig evenement.

Geef een reactie